Home Nieuws PSV vult voorbereiding op 2025 beduidend anders in

PSV vult voorbereiding op 2025 beduidend anders in

918
0

De plannen voor de winterstop van seizoen 2024-2025 worden beduidend anders ingevuld dan andere jaren het geval is.

De afgelopen jaren toog de selectie van Peter Bosz en eerder Ruud van Nistelrooij naar het Zuid-Spaanse Marbella en deels Estepona om zich aldaar voor te bereiden op de tweede seizoenshelft, die overigens iedere keer steevast snel opvolgend na het winterse trainingskamp op de agenda stond. PSV kwam in beide seizoenen overigens minder goed uit de winterstop dan verwacht, hoewel dat afgelopen seizoen natuurlijk nog wel hersteld werd door de ploeg van Peter Bosz.

Deze winter is er gekozen voor een andere invulling. PSV belegt deze winter geen trainingskamp in Spanje of elders in het buitenland. De directie kiest er in samenspraak met de technische en medische staf voor om zich in eigen land voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Niet het Spaanse Marbella of Estepona maar het koude Nederland. Het is een bewuste keuze om dit jaar geen verre trip te maken, meldt de Eindhovense krant over de winterse plannen, die met name door de nieuwe Champions League-opzet heel anders zullen verlopen dan andere jaren. PSV speelt op 22 december zijn laatste wedstrijd van dit kalenderjaar, thuis tegen Feyenoord. Drie weken later, op 11 januari 2025, wordt de competitie alweer hervat met een thuisduel met AZ.

De start van het nieuwe kalenderjaar geeft veel druk op de PSV-agenda. Naast de Eredivisie worden onder meer de laatste groepswedstrijden in de Champions League gespeeld, tegen Rode Ster Belgrado in Belgrado op 21 januari en in het Philips Stadion tegen Liverpool op 29 januari. Verder staan onder meer de achtste finales van de KNVB Beker op het programma. Om zich optimaal voor te bereiden speelt PSV vermoedelijk nog wel één of meerdere oefenduels in de winterstop.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in