Home Nieuws ‘Eng dat Makkelie ergens gaat zitten en naar PSV wijst de trainer...

‘Eng dat Makkelie ergens gaat zitten en naar PSV wijst de trainer op het matje te roepen’

4364
0

Veel consternatie, nog altijd. Nog altijd gaat het over Peter Bosz en diens uitspraken over Danny Makkelie na afloop van PSV – Sparta.]

Wat heeft Peter Bosz nu eigenlijk verkeerd gezegd? Vrij weinig, Bosz heeft het gewoon niet zo op Makkelie en dat is zijn goed recht. PSV-watcher Marco Timmer van Voetbal International is wel degelijk kritisch op Bosz na diens uitspraken maar ook op de scheidsrechter zelf.

Timmer benadrukt dat hij Makkelie een hele goede scheidsrechter vindt en hem ook goed vond fluiten zaterdagavond maar er zit Timmer iets anderd dwars. Dat gaat terug naar zondagmiddag, toen Makkelie Peter Bosz en PSV tot de orde riep.

‘Ik vind het eng dat Danny Makkelie ergens gaat zitten en vervolgens zegt dat PSV zijn trainer op het matje moet roepen’, aldus PSV-watchter Marco Timmer maandagmiddag tijdens de terugblik op PSV – Sparta op de website van Voetbal International.

Wat speelt er precies tussen Bosz en de scheidsrechter uit Dordrecht? Het zou al jaren gespannen zijn, de relatie tussen Peter Bosz en scheidsrechter Danny Makkelie. De slechte verstandhouding tussen Bosz en Makkelie gaat terug tot 2012. Tijdens een wedstrijd van Heracles, waar Bosz toen coachte, kregen twee spelers rood en werd ook hij naar de tribune gestuurd. Bosz beschuldigde de scheidsrechter en zijn team van liegen in hun verslag. In 2015 ging het opnieuw mis toen Bosz, toenmalig coach van Vitesse, naar de tribune werd gestuurd. Toen noemde Bosz Makkelie na afloop van het duel een leugenaar.

Makkelie reageerde zondagmiddag op de uitlatingen van Bosz en benadrukte dat trainers een voorbeeldfunctie hebben. Hij riep PSV op om Bosz aan te spreken op zijn gedrag. Zelf wil hij niet meer in gesprek met Bosz. “De verantwoordelijkheid ligt bij de clubs,” aldus Makkelie in gesprek met NPO Radio 1.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in