Home Nieuws PSV-fans wijzen na jaarcijfers met miljoenenwinst naar uitbreiding Philips Stadion

PSV-fans wijzen na jaarcijfers met miljoenenwinst naar uitbreiding Philips Stadion

4280
0

Indrukwekkende cijfers wist PSV maandag te presenteren. De jaarcijfers, of beter gezegd de ‘seizoenscijfers’ zorgen voor een behoorlijke stijging van het eigen vermogen, dat inmiddels flink oplopend is.

Het gaat niet alleen op sportief, maar ook op financieel vlak uitstekend met de club. De jaarcijfers zijn gepresenteerd en heten uiterst positief te zijn, al zijn er toch ook nog vele fans die dat anders zien getuige de reacties op sociale media na de bekendmaking van de cijfers.

PSV wist een recordomzet van ruim 152 miljoen euro te noteren en dat mag met recht een enorme prestatie worden genoemd. De club lichtte het geheel dan ook nader toe.

‘Het seizoen waarin PSV haar 110-jarig bestaan met de 25ste landstitel vierde, is met bijna 10 miljoen euro winst en een stijging van het eigen vermogen naar meer dan 40 miljoen euro niet alleen sportief, maar ook financieel een succes geworden’, aldus PSV via de eigen officiele kanalen. Het eigen vermogen van de club is daardoor nu voor het eerst terug op het niveau van voor de coronacrisis, luidt de conclusie.

Maar liefst 152 miljoen euro werd er omgezet. Dat bedrag is tot stand gekomen door een combinatie van verschillende factoren, zoals het bereiken van de knock-outfase van de Champions League en de bijbehorende extra inkomsten als uitverkochte wedstrijden.

Een recordomzet werd er ook gedraaid op de commerciële afdeling, waar de cijfers ook naar boven schoten. Het gaat tevens erg goed met de verkoop van merchandise-artikelen. Ook op het gebied van uitgaande transfers beleefde PSV een uitstekend boekjaar. Het positieve transferresultaat is 2,7 miljoen euro. Dat is mede dankzij de verkopen van Ibrahim Sangaré (ongeveer 35 miljoen euro), Xavi Simons (4 miljoen euro) en Yorbe Vertessen (4,75 miljoen euro).

Omdat PSV dit seizoen weer uitkomt in de Champions League, is ook de prognose voor het komende boekjaar positief. Ondanks dat zal er normaal gesproken weer een grote uitgaande transfer genoteerd gaan worden aan het einde van dit seizoen. ‘De transfers van Jordan Teze en Jason van Duiven zijn onvoldoende om de totale afschrijvingskosten te dekken. De ambitie is om ook dit seizoen een nettowinst te realiseren en het eigen vermogen te versterken.’

Vele honderden PSV-fans zijn zeer te spreken over de positieve resultaten en de algehele stand van zaken rond de club. Enkelen laten toch niet na te melden dat 10 miljoen euro winst eigenlijk mager te noemen is gezien de voortvarende tijden waar de club zich in weet te begeven. Topclubs die dit bedragen aan netto-winst boeken én ook sportief nog eens wel weten te varen zijn wel degelijk aan het uitsterven.

De verwachting dat de cijfers er volgend jaar nog beter uit zullen gaan zien, zijn daar. Voor vele PSV-fans bleken de cijfers en de presentatie maandagmiddag ook aanleiding te zijn te wijzen op de noodzaak tot uitbreiden van het Philips Stadion. Vele PSV-fans zijn dan ook benieuwd hoe het ervoor staat met de plannen tot uitbreiding van het Philips Stadion na het eerdere onderzoek en de uitkomsten daar weer van.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in