Home Nieuws Mooie reactie voormalig voorzitter Supportersvereniging PSV na overlijden Johan Neeskens

Mooie reactie voormalig voorzitter Supportersvereniging PSV na overlijden Johan Neeskens

622
0

De voetbalwereld werd maandag opgeschrikt door het onverwachte overlijden van Johan Neeskens.

Op 73-jarige leeftijd overleed de voormalig topvoetballer die zijn carriere begon bij FC Haarlem.

Neeskens was de afgelopen dagen voor KNVB WorldCoaches actief in Algerije waar hij onwel werd. Medische hulp mocht niet baten. ‘Met grote verslagenheid heeft de KNVB kennisgenomen van het onverwachte overlijden van Johan Neeskens. Johan was één van onze allergrootsten. We gaan hem enorm missen’, schrijft de bond maandag.

Neeskens was ook basisspeler in het Oranje dat vijftig jaar geleden wereldwijd indruk maakte en de finale behaalde op het WK 1974. Ook op het WK 1978 veroverde Neeskens met Nederland een zilveren medaille. Het EK 1976 leverde hem nog brons op. De gebroeders Willy en René van de Kerkhof speelden samen met Neeskens en onderhielden warme banden met Neeskens. Ook Guus Hiddink werkte in het verleden nauw samen met Neeskens.

Neeskens was na zijn spelerscarrière onder meer nog assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal van Guus Hiddink en Frank Rijkaard. Neeskens stond zelf aan het roer bij NEC, voordat hij Hiddink ook bijstond in Australië en Rijkaard nogmaals assisteerde bij FC Barcelona en Galatasaray.

Voormalig voorzitter van de supportersvereniging PSV Harrie Timmermans, deelde maandag een mooie als even hartverwarmende anekdote over Neeskens. Op sociale media viel het volgende bericht te lezen:

DE NEES. Sommige voetballers zijn zo groot dat zelfs supporters van rivaliserende clubs oprecht fan kunnen zijn. Johan Neeskens behoort tot die categorie. Als rasechte PSV-supporter wachtte ik op De Herdgang geduldig mijn beurt af voor een handtekening in de door mij meegebrachte biografie. De Nees had net als assistent-bondscoach een training afgewerkt in de aanloop van de interland tegen Wales in Eindhoven. De kers op de taart was voor mij om samen op de foto te gaan. Ware het niet dat het toestel dienst weigerde omdat het rolletje vol was. Gelukkig hebben we de herinneringen nog aan iemand die onverzettelijke hardheid koppelde aan een zachtaardig karakter. Rust zacht.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in