Home Nieuws Valentijn Driessen ziet vormcrisis maar blijft hoopvol: ‘Dan kan hij voor zeventig...

Valentijn Driessen ziet vormcrisis maar blijft hoopvol: ‘Dan kan hij voor zeventig miljoen of zestig miljoen weg’

1916
0

Voor Johan Bakayoko geldt dat hij momenteel bakken kritiek krijgt. Ook Peter Bosz vertelde afgelopen weekend dat de aanvaller even een andere fase doormaakt.

Bosz haastte zich erbij te vermelden dat het een normale terugval betrof van een jonge speler die PSV al heel veel heeft gebracht de afgelopen twee jaar. Bosz is onder de indruk van het fysiek van de Belgische aanvaller, die alles speelt en nooit geblesseerd is.

Ook in Belgie wijst men naar de zogenaamde terugval van Bakayoko, die zaterdagavond inviel in de thuiswedstrijd tegen Sparta en bijna aan de basis van de gelijkmaker stond. Het talent van de jonge Belg is echter te groot om te denken dat Bakayoko niet weer op zijn oude niveau zal gaan geraken. Ook, of beter gezegd ‘zelfs’ Valentijn Driessen, denkt dat Bakayoko weer snel zijn vorm van weleer zal gaan oppakken.

Wel is Driessen kritisch op het optreden van Johan Bakayoko in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Dat Driessen in de Kick-off podcast van De Telegraaf.

Peter Bosz haalde in beginsel uit naar arbiter Danny Makkelie omwille van de niet gegeven strafschop aan Bakayoko in de tweede helft maar Valentijn Driessen vindt dat Bosz beter naar zijn eigen ploeg kan kijken. Dat dat een erg zwakke reactie is van De Telegraaf-journalist is een feit want een trainer mag gewoon een overtreding en niet gegeven strafschop van een arbiter beoordelen. Dat staat een ieder vrij.

“Johan Bakayoko viel niet, misschien had hij dat moeten doen, dan had hij misschien wel een penalty gekregen. Maar hij bleef gewoon staan. Als je met tien tegen elf speelt, is het wel de bedoeling dat je wel gewoon omschakelt, ook als er iets gebeurt wat niet naar je zin is. Dat deed hij niet. Later maakte hij nog een fout. Vervolgens wordt hem opzichtig de hand boven het hoofd gehouden door Bosz”, concludeert Driessen op voor hem typerende wijze.

Dat begrijpt de Chef Voetbal van de Telegraaf dan ergens weer wel, zo liet hij weten in de Podcast van De Telegraaf. “Want hij is hopeloos uit vorm. Hij raakt geen enkele bal goed. Nu had hij zogenaamd een goede invalbeurt. Nou, hij had een dramatische invalbeurt. Benoem dat, zeg dat dan. Om dan naar de scheidsrechter te wijzen, een kwartier later, voor een moment dat niet beslissend is… Peter Bosz is zestig jaar, dan mag je toch verwachten dat je je emoties een beetje onder controle hebt”

Eerder liet voetbalcommissaris van PSV Frank Arnesen zondagmorgen bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN weten dat voor Johan Bakoyoko uit het Midden-Oosten biedingen van boven de vijftig miljoen euro zijn ontvangen door PSV, naast de concrete interesse van Paris Saint-Germain.

Valentijn Driessen is positief gestemd over de toekomst van Bakayoko en verwacht dat PSV nog altijd veel gaat verdienen aan de aanvaller. ”Dat komt vanzelf. Die jongen heeft verschrikkelijk veel talent. Het duurt misschien nu een halfjaar, dan is hij er weer bovenop. Dan maakt hij twee beslissende goals in de Champions League en kan hij voor zeventig miljoen of zestig miljoen weg”, aldus de journalist in de Podcast Kick-Off van De Telegraaf.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in