Home Nieuws Bondscoach Reiziger reageerde na uitstekende week: ‘Ik hoef PSV laatste zetje niet...

Bondscoach Reiziger reageerde na uitstekende week: ‘Ik hoef PSV laatste zetje niet te geven’

1524
0

De wedstrijd tussen PSV en Sporting Lissabon was vorige week toch wel de kraker van de week, inclusief de gehele nasleep van de wedstrijd die PSV nooit en te nimmer gelijk had mogen spelen.

Heer en meester bleek de ploeg van Peter Bosz te zijn in het Philips Stadion, waar met name vooraf zoveel twijfels waren of PSV een elftal als Sporting Lissabon wel zou kunnen verslaan. Het viel allemaal anders want PSV maakte Sporting Lissabon tot een figurant maar diende de punten wel te delen. Mede dankzij uitstekend spel van Ryan Flamingo werd Sporting Lissabon ondersteboven gespeeld.

Het was vorige week dus toch wel de week van Ryan Flamingo. Ook bij de KNVB, rond de vertegenwoordigende elftallen, is men razend enthousiast over PSV’er Ryan Flamingo. De bondscoach van Jong Oranje denkt dat Flamingo nog wel wat te verbeteren heeft, maar ook dat hij sterk is begonnen in Eindhoven. De uitstekende week van Flamingo bij PSV, eerder speelde de van FC Utrecht overgekomen verdediger ook al prima tegen Juventus, werd op de voet gevolgd door Michael Reiziger.

Reiziger geeft aan dat hij niet is gepolst is door PSV voor de transfer van Flamingo van FC Utrecht naar PSV.

“Ik denk ook niet dat ik het laatste zetje hoef te geven aan PSV”, lacht Reiziger aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie. “Maar ik vind het een goede speler en bij Jong Oranje heb ik veel aan hem, dus ik zou wel positief over hem zijn. Natuurlijk moet hij nog aan dingen werken, maar ik vind hem heel goed in het lezen van het spel. Hij kan op meerdere posities spelen, is sterk en verdedigt goed, maar is soms nog wat te gretig”, klinkt het.

“Tegen die spits van Sporting was het heel erg goed, maar er zijn ook momenten dat hij iets geduldiger moet zijn”, gaat de oud-PSV’er en Oranje-international verder. “Maar dat komt allemaal door ervaring en dat gaat hij dit jaar bij PSV en in de Champions League wel opdoen”, wijst Reiziger naar Flamingo.

“Of het me verbaast dat hij meteen een basisplaats heeft gekregen bij PSV? Nee, niet echt. Omdat hij fysiek zó goed in elkaar zit. Zijn drive is heel groot en dat zag je ook terug in die docu over Jong Oranje, in het fragment van Flamingo in de sportschool”, aldus Reiziger over Flamingo, die wellicht spoedig voor het grote Oranje in aanmerking zal gaan komen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in