Home Nieuws Marcel Brands deelt zorg na uitstekende jaarcijfers en wijst naar uitbreiding Philips...

Marcel Brands deelt zorg na uitstekende jaarcijfers en wijst naar uitbreiding Philips Stadion

3843
0

Algemeen directeur Marcel Brands werd maandagavond gevraagd naar de maandag overdag gepresenteerde jaarcijfers maar kreeg eveneens de vraag over de vete tussen Peter Bosz en Danny Makkelie.

Brands gaf toe met scheidsrechter Makkelie te hebben gesproken zaterdag na de wedstrijd tegen Sparta. Makkelie drukte Marcel Brands toen al op het hart Peter Bosz aan te spreken op diens uitspraken over het niveau en de kwaliteiten van de leidsman. Peter Bosz was immers duidelijk over wat hij vindt van Makkelie als professioneel scheidsrechter. Duidelijk zichtbaar waren de emoties bij de trainer toen hij naar Makkelie werd gevraagd.

Bosz zag zijn ploeg moeizaam maar verdiend zag winnen van Sparta Rotterdam en vond ondermeer dat dat te maken had met de niet gegeven strafschop na een vermeende overtreding op Johan Bakayoko. Brands presenteerde namens de club de jaarcijfers maar zag dat het de afgelopen dagen vooral over Peter Bosz en Danny Makkelie ging.

Brands benadrukt dat de club tevreden is met de jaarcijfers, die keurig zwart zijn te noemen en de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid goed en zwart blijven. PSV boekte het afgelopen seizoen zo’n 10 miljoen euro winst geboekt en het eigen vermogen is gestegen tot meer dan 40 miljoen.

“Het is een positief jaar geweest”, zegt Brands in gesprek met ESPN. “Met goede sportieve prestaties, dat is het belangrijkste, en een mooi financieel resultaat. Toen ik twee jaar geleden begon, was één van de doelstellingen om de tik van corona te herstellen. Dat is een jaar eerder gelukt dan gepland. Dit jaar overschrijden we de 150 miljoen euro omzet”, aldus Brands, die pleit voor en zoekt naar nog betere resultaten in de toekomst.

Wel vraagt de algemeen directeur zich af of er nog rek in zit voor de club verder te groeien. Dan gaat het als vanzelf over de capaciteit van het Philips Stadion. Brands reageert daar op en deelt een zorg die binnen de club leeft.

“Dat is ook een beetje onze zorg. Het stadion zit vol. We kijken of we het stadion verder uit kunnen breiden. Dat zou een mooie bron zijn om de inkomsten verder te vergroten. Daar zijn we heel nadrukkelijk mee bezig”, aldus Marcel Brands over het Philips Stadion, dat inderdaad op de schop zal moeten om de zwarte cijfers van het heden in de toekomst te kunnen gaan overtreffen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in