Home Nieuws Waarom Makkelie een zwakke scheidsrechter is | Rijkelijk laat maar KNVB ‘jaagt’...

Waarom Makkelie een zwakke scheidsrechter is | Rijkelijk laat maar KNVB ‘jaagt’ alsnog op schorsing Bosz voor AZ – PSV

8171
3

Laten we meteen met de deur in huis vallen. Danny Makkelie is een prima scheidsrechter maar tegelijkertijd ook een soms zwakke scheidsrechter met ‘zwakke momenten’ in met name topwedstrijden.

Dat dat nu net toevallig vaak in de Kuip het geval is, zullen we dan maar als toeval blijven bestempelen, alvorens een bak Feyenoord-fans weer ordinair gaat reageren. De wedstrijd tussen PSV en Sparta Rotterdam staat al een dag of 3 als afgewerkt in de boeken, er is van alles over gezegd maar de KNVB hadden we er nog niet over gehoord.

Kenneth Perez en in mindere mate Marciano Vink, pleitten afgelopen zondagavond voor een eventuele tuchtzaak met betrekking tot de uitspraken van Peter Bosz over de inderdaad zo nu en dan marcherende Danny Makkelie. De leidsman uit Dordrecht is zeker best vaak een prima scheidsrechter te noemen maar neemt zo nu en dan zeer vreemde en tegenstrijdige beslissingen. Wat wel pleit voor Makkelie is dat hij vaak rustig blijft en niet net als Bas Nijhuis emotionele beslissingen neemt en middels armgebaren duidelijkheid wenst te creëren. Toch is Makkelie vaak de controle kwijt en dat maakt hem naast het feit dat hij best een goede scheidsrechter is, ook een zwakke scheidsrechter.

De door Makkelie bizar toegekende strafschop voor Leo Messi in Qatar op diens naar alle waarschijnlijkheid laatste WK is daar een goed voorbeeld van maar is verder wellicht wat flauw om weer aan te halen. Toch is het een lichtend voorbeeld van de scheidsrechterlijke streken van Danny Makkelie, die met name in grote wedstrijden vaak de controle kwijt is, niet altijd maar wel vaak. Arne Slot, Roger Schmidt en Ruud van Nistelrooij kunnen erover meepraten.

Zo vond Arne Slot in de rust van de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV dat Makkelie te snel en te makkelijk floot. Slot sprak Makkelie in de spelerstunnel in de rust van de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV daar op aan. Het gevolg was dat de eerste 10 minuten na rust voor geen enkele overtreding werd gefloten, terwijl Feyenoord en PSV er in de eerste minuten na rust een onrustig wedstrijddeel van wisten te maken.

Peter Bosz heeft zaterdagavond, weliswaar in een lichte emotionele staat, slechts gezegd Makkelie geen goede scheidsrechter te vinden en daarin heeft de hoofdtrainer van PSV groot gelijk. Danny Makkelie is geen goede scheidsrechter, wel een rustig ogende scheidsrechter maar Makkelie is een beïnvloedbare leidsman. De negen minuten blessuretijd in de Kuip destijds, in dezelfde eerder benoemde wedstrijd zijn daar een lichtend voorbeeld maar Makkelie is ook tijdens Ajax – Feyenoord en PSV – Ajax of Feyenoord – Ajax de controle kwijt maar het verdwijnt allemaal als vanzelf uit ons geheugen.

De KNVB, rijkelijk laat na een dag of, besluit nu toch achter haar zogenaamd beste scheidsrechter te gaan staan en jaagt ondertussen op een schorsing voor Peter Bosz. De aanklager van de KNVB start namelijk een onderzoek naar het voorval na de wedstrijd tussen PSV en Sparta Rotterdam.

“Ik ben altijd boos op Makkelie. Het ligt misschien meer aan mij. Ik vind het helemaal niets”, zei Bosz zonder Makkelie uit te schelden. De KNVB onderzoekt nu of het scheidsrechtersgilde door de uitspraken van Peter Bosz in diskrediet is gebracht.

De KNVB kan Bosz schorsen, voorwaardelijk schorsen of waarschuwen. PSV krijgt de tijd om verklaringen in te dienen. Daaropvolgend komt de KNVB mogelijk met een schikkingsvoorstel. Dat zou tot gevolg kunnen hebben dat PSV Peter Bosz niet beschikbaar heeft voor de uitwedstrijd op bezoek bij Az in Alkmaar.

PSV mist overigens ook Matteo Dams in Alkmaar naar aanleiding van diens rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Sparta. Met Rob Maas en Stijn Schaars op de bank en Peter Bosz op de tribune, moet PSV met op de flanken Mauro Júnior en Rick Karsdorp net als vorig jaar ook AZ dit jaar de baas kunnen zijn.


3 REACTIES

  1. Ik las net een artikel over Makkelie, waaruit blijkt dat hij inderdaad een slechte scheidsrechter is, die gewoon erg veel last heeft van zijn ego. Ook ZIT hij bij de politie en heeft nog verschillende beunzaken, waarbij hij zich ook mag wentelen in het spotlicht. Daarnaast komt hij uit Dordrecht, dus de link met Sparta is niet zo heel erg moeilijk te leggen, hoewel hij ajax fan schijnt te zijn. Weten. Jullie dat hij, als scheidsrechter niet meer welkom is in de andere voetballanden? De knvb zou deze gegevens ook moeten opnemen in hun beslissingen.

  2. Greetings, I do believe your web site could possibly be having internet
    browser compatibility problems. Whenever I take a look at your website in Safari, it looks fine but when opening
    in IE, it’s got some overlapping issues. I simply wanted
    to give you a quick heads up! Apart from that, excellent website!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in