Home Columns Uithaal naar Bosz maar ‘Nico is bang van Johan’ | Als Nico...

Uithaal naar Bosz maar ‘Nico is bang van Johan’ | Als Nico Dijkshoorn het zelf leuk én goed vindt, is het ok…toch?

1795
2

Hoe vaak zou Nico Dijkshoorn de eigen stukjes teruglezen?

Zestiger Dijkshoorn, die mensen elke week of in ieder geval vaak weet af te branden; je moet er zelf maar achter staan. Bij Nico gaat dat vermoedelijk wat verder dan alleen ‘erachter staan’. We verdenken Nico ervan verliefd te zijn op de eigen getikte stukjes, heel erg verliefd. We verdenken Nico ervan hopeloos verliefd te zijn op de getikte stukjes. We verdenken Nico ervan zijn stukjes gedurende een week, tot het volgende stukje afgerond is, elke dag de eigen stukjes terug te lezen.

De eerste dag na publicatie leest Nico de zelf getikte stukjes wel zo’n 6 tot 8 keer terug, daarna wordt het wel minder maar tot aan dag 7 na publicatie denken we dat Nico minimaal drie tot vijf keer de eigen stukjes terug zal lezen. Enigszins verliefd en met twinkelende ogen starend naar zijn beeldscherm.

Wat zou het mooi zijn als de letterair ijdele Nico zou besluiten een webcamcamera op te hangen, zodat we allemaal kunnen meekijken als Nico de eigen stukjes aan het nalezen is. Zo van ‘kijk mij eens genieten en bovendien goed zijn’…
In zijn meest recente column voor weekblad Voetbal International vond Dijkshoorn het weer tijd Peter Bosz stevig aan te pakken. Of beter gezegd: te beledigen, te kielhalen en neer te sabelen. Leuk Nico, op je 64e.

Bij Nico Dijkshoorn maar ook bij Johan Derksen is het heel simpel. Als je iets te ver vindt gaan of een uitspraak niet acceptabel vindt, moet je niet zo flauw zijn en het geheel onder satire beschouwen. Voor lieden als Johan Derksen en Nico Dijkshoorn is het mensen afzeiken omwille van uiterlijke kenmerken de normaalste zaak van de wereld, terwijl dat het natuurlijk niet is. Nico, 64 jaar oud. Johan, 75 jaar oud. Verder commentaar is dus overbodig. ‘Ik heb toch overal schijt aan’, zei de norse zeventiger(!) Derksen aan tafel bij Vandaag Inside. Verder commentaar opnieuw overbodig.

Nico Dijkshoorn is aan tafel bij Vandaag Inside het schoothondje van Johan Derksen, zoals meerdere tafelgasten dat zijn. Derksen die alles en iedereen als een puber onderbreekt en interrumpeert, duld geen weerspraak en tegenspraak en dus doen lieden als Nico Dijkshoorn en Bas Nijhuis dat dan ook niet. Jij aan het woord en Derksen onderbreekt je, betekent einde beurt en luisteren naar Johan. Zeker voor de vaak nerveuze Nico Dijkshoorn, die zich een hele week lijkt te moeten voorbereiden als er een uitnodiging van Vandaag Inside in zijn mailbox verschijnt. Email nalezen, 144 keer. ‘Echt, mag ik echt weer komen, Wilfredje. Echt?! Naast Johan? Ohh ok…’, aldus Nico luttele seconden na het openen van de email met uitnodiging voor de vrijdagavond.

Vrijdagavond was het weer zo ver want Nico Dijkshoorn werd meermaals gecorrigeerd, geïnterrumpeerd en onderbroken maar de columnist van Voetbal International is net als Bas Nijhuis bang van Johan Derksen. Gewoon bang, zenuwachtig ook.

Nico Dijkshoorn voelt zich prettiger aan zijn bureau, met de spreekwoordelijke pen in de hand, andere mensen met de grond gelijkmaken, om het vervolgens tig keer te kunnen nalezen. Dijkshoorn ergerde zich afgelopen week aan Peter Bosz, zoals hij zich een keer of 8 per jaar ergert aan Peter Bosz en aan Noa Lang bijvoorbeeld. In Voetbal International maakte Dijkshoorn Bosz met de grond gelijk.

‘Het moet niet eenvoudig zijn om als Peter Bosz wakker te worden. Ik volg hem nu een paar maanden op de televisie en eigenlijk voel ik maar één ding: ik wil hem tegen mijn borst drukken. Armen om hem heen en dan zeggen: ‘Huil maar jongen. Huil maar, goed zo, ja veeg maar af aan mijn trui. Natuurlijk is er iemand op de wereld die jou een gezellige man vindt. Ergens diep in Brazilië misschien. Geeft niks, Peter. Goed zo. Ja, het is ook moeilijk. Iedereen houdt van Arne Slot en iedereen houdt van Ron Jans. Niet alleen het publiek, maar ook de spelers. Ja, jongen, laat het maar komen. Kom eens hier. Dan veeg ik je neus af. Och och och, wat zit er veel boosheid in jou, Petertje. Peter Bosz kan geen sfeer maken. Hij is de schoolmeester’, aldus Dijkshoorn, die naar verwachting zijn column over Peter Bosz inmiddels zo’n 144 keer heeft nagelezen, genietend tot en met.

De columnist van het weekblad schreef nog veel meer narigheid over de hoofdtrainer van PSV maar daar zullen we u verder niet mee vermoeien.


2 REACTIES

  1. I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

    This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

    Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
    Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

    DOWNLOAD FOR FREE

    Telegram:
    https://t.me/btc_profit_search

  2. Nico Dijkshoorn vindt alléén Nico Dijkshoorn maar leuk. En dat is maar goed óók, want anders was er helemaal niemand die Nico Dijkshoorn leuk vond.
    Hij zit inderdaad te bibberen naast de andere oude man, Johan Derksen.
    En dan hebben we óók nog René van der Gijp, die alleen maar dom lacht, als een dronken schaap en iedere avond een fles wijn leeg zuipt…vroeger had je een testbeeld op tv. Dat was vaak nog spannender dan deze 3 personen samen.
    Maar goed dat is mijn mening hè!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in