Home Nieuws Valentijn Driessen vermoedt opzet én ‘strategische reden’ bij Peter Bosz omwille van...

Valentijn Driessen vermoedt opzet én ‘strategische reden’ bij Peter Bosz omwille van AZ-uit

19946
2

Tussen alle reacties en meningen over Peter Bosz en zijn uitspraken over Danny Makkelie kunnen natuurlijk de reacties en mening van Valentijn Driessen niet ontbreken.

De journalist van De Telegraaf gaat altijd net wat verder dan ieder ander en de journalist van De Telegraaf bekijkt het geheel altijd vanuit een iets andere invalshoek. En dus uit Valentijn Driessen een andere zienswijze op het geheel dan menig anders. Opvallend genoeg wijst Driessen juist naar de wedstrijd tegen AZ in Alkmaar als invalshoek, terwijl de KNVB Bosz juist lijkt te willen uitsluiten van die wedstrijd in Alkmaar.

De uitspraken en van Peter Bosz aan het adres van leidsman Makkelie heeft dan ook een achterliggende reden, zo suggereert Valentijn Driessen. Volgens Driessen is het zelfs een bewuste poging van Peter Bosz de KNVB te beïnvloeden Makkelie niet op de duels met Ajax en AZ te zetten. PSV speelt in korte tijd zowel in Alkmaar als in Amsterdam.

In de 87ste minuut van het duel tussen PSV en Sparta (2-1) werd Johan Bakayoko uit balans gebracht in het strafschopgebied door Metinho, maar Makkelie liet doorspelen. Bosz was hier woedend over, wat hij in woord en gebaar liet blijken, waarvoor hij een gele kaart kreeg. Na afloop van het duel werd Bosz naar het moment gevraagd. “Ik ben altijd wel boos op Makkelie”, stelde hij. “Dat ligt dus misschien meer aan mij. Ik vind het helemaal niks.”

Nadat Valentijn Driessen Peter Bosz maandag al stevig wist aan te pakken in zijn column, laat Valentijn Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf een andere invalshoek horen. “Het is een moment dat niet beslissend is voor de wedstrijd. Als dat het wel is, kan ik me er iets bij voorstellen”, legt de journalist uit.

Ook vindt Driessen iets van de emoties van Bosz. “Peter Bosz is zestig, dan mag je wel verwachten dat je je emoties een beetje onder controle hebt”, aldus de criticaster van De Telegraaf.

Strategische zet van Peter Bosz?
Ajax-watcher en deelgenoot van de podcast van De Telegraaf Mike Verweij, wijst naar de wedstrijd tussen Ajax en PSV over een week of 4. Daar heeft de KNVB nu de keuze Makkelie bewust niet op dat duel te zetten, of hem juist wel die wedstrijd te geven. In dat tweede geval zal de arbiter toch onbewust worden beïnvloed door de uitspatting van Bosz, zo stelt Verweij.

“Ik dacht nog, misschien is het wel strategie”, haakt Driessen daarop in. “Dat hij Makkelie niet wil bij die wedstrijden. Ze krijgen nu AZ en Ajax. Als hij Makkelie niet wil bij zijn wedstrijden, is dit strategisch erg slim”, aldus de heren Driessen en Verweij over de zaak die al dagen achtereen voortduurt.


2 REACTIES

  1. Attractive section of content I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts Anyway I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast

  2. dat is de achterbaksheid van vele journalisten en columnisten en de geaardheid van de Nederlandse voetbalcultuur Maten naaien onruststolen ruzie maken vooral als ze merken dat PSV het weer goed doet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in