Home Nieuws Valentijn Driessen: ‘Jerdy Schouten voelde zich in de hoek gezet door PSV’

Valentijn Driessen: ‘Jerdy Schouten voelde zich in de hoek gezet door PSV’

447
0

Het was niet bepaald de week van Jerdy Schouten. En ook niet die van Peter Bosz. Maar het lijkt langzaam naar de achtergrond te verdwijnen, eindelijk.

Maar we hebben Valentijn Driessen nog niet gehoord en dus kan het boek Schouten versus Oranje en zijn vermeende blessure wellicht nog niet dicht. Dat geldt ook voor het boek van Peter Bosz versus de KNVB, wat er volgt nog een uitspraak over de opgelegde schorsing van één wedstrijd.

Schouten en Bosz begaven zich vorige week vrijwel dagelijks ongewild in het middelpunt van het voetbalnieuws. Valentijn Driessen ging er eens goed voor zitten en liet er enkele analyses op los wat de situatie rond Jerdy Schouten aangaat. Ook collega-journalist Mike Verweij nam het geheel nogmaals onder de loep. Verweij is dan ook kritisch over de gang van zaken bij PSV wat betreft de communicatie over de blessure van Jerdy Schouten.

De journalist van De Telegraaf denkt dat het hele verhaal makkelijk te voorkomen was geweest als PSV beter met de communicatie was omgegaan. De heren van De Telegraaf wijzen ook kritisch naar de nieuwe persmanager van de club, Nick Tol én naar de opgestapte perschef Sanne Clements.

“PSV betaalt wel een beetje de tol voor slechte communicatie”, zegt Verweij in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. “Dat is wel onnodig, denk ik. Als Peter Bosz gewoon had gezegd: ‘Jerdy Schouten heeft zich afgemeld voor het Nederlands elftal, omdat hij lichte knieklachten heeft, maar wel dermate licht dat hij er tegen AZ misschien weer bij is’, dan was er denk ik helemaal niets aan de hand geweest”, steekt Verweij van wal.

“Met een ervaren persvoorlichter was het misschien niet zo gebeurd”, reageert Valentijn Driessen. “De persvoorlichter van vorig jaar, Sanne Clements, is weg bij PSV. Ze hebben een nieuwe, niet geheel toevallig weggehaald bij De Telegraaf: Nick Tol. In ieder geval kan niemand meer zowel De Telegraaf als Tol beschuldigen van eentweetjes”, klinkt het met een knipoog.

“Dit zijn gewoon goede leermomenten voor een perschef, maar daar is dit natuurlijk niet voor bedoeld, want het gaat natuurlijk om een hoop geld”, aldus Driessen, die vervolgens uitspreekt dat PSV dit bewust op deze manier heeft gecommuniceerd. Driessen legt uit wat hij bedoeld.

“Misschien was het van PSV ook wel een keuze uit strategisch oogpunt om geen open kaart te spelen. Als je roept dat Schouten, die inmiddels 35, 40 miljoen euro waard is, een knieblessure heeft, zijn zeker buitenlandse clubs extra alert op het moment dat je zo iemand wil halen”, wijst de criticaster naar de buitenlandse interesse die afgelopen zomer al flink op gang kwam.

“Er zijn transfers niet doorgegaan door knieblessures, dat hebben we bij Feyenoord gezien. Dat was een heel zwart beeld, dat werd geschetst bij Calvin Stengs, maar dat zijn wel zaken waar je rekening mee moet houden. Misschien was het dus wel een strategische zet van PSV, maar dat krijgen ze nu als een boemerang terug”, aldus Driessen, die erbij zegt dat Jerdy Schouten zich in de hoek voelde gezet door PSV en daarom met De Telegraaf het gesprek aan ging.

Of Driessen gelijk heeft houden we in het midden. Het is immers niet gezegd dat de journalist over alle informatie beschikt rondom Jerdy Schouten en de communicatie over zijn vermeende blessure.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in