Home Nieuws Twente-fans: Beste deal voor FC Twente ooit | Unnerstall aan het woord...

Twente-fans: Beste deal voor FC Twente ooit | Unnerstall aan het woord over vertrek bij PSV

731
0

Is Lars Unnerstall nu echt zo’n goede keeper als steeds wordt beweerd op moment dat de Duitse doelman weer eens een katachtige redding laat zien?

Met het fysiek van Unnerstall is een katachtige redding geenszins iets heel bijzonders, al waren zijn reflexen op Old Trafford in de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United wel van een prima niveau. Los daarvan is het wellicht flauw om te constateren maar het veel betere FC Twente verliest in de Kuip van een zeer matig en beroerd Feyenoord mede door toedoen van Lars Unnerstall.

De Duitser probeerde dat waarom Roger Schmidt juist toestemming gaf om Lars Unnerstall te laten vertrekken bij PSV. Opbouwen en meevoetballen is nu eenmaal geen kwaliteit van de doelman van FC Twente, die dat vorige week in de Kuip alsnog trachtte te bewerkstelligen met alle gevolgen van dien.

In Twente is de doelman in ieder geval mateloos populair. Volgens sommige supporters van FC Twente is het een van de beste deals die de club uit Enschede ooit gemaakt heeft. De ‘ruil’ tussen Joël Drommel en Lars Unnerstall enkele jaren terug is voor de meeste fans van de Tukkers een deal geweest die zijn weerga niet kent. Dit verder analyserend valt dat alleszins mee want Unnerstall zal naar alle waarschijnlijk geen zogenaamde toptransfer meer gaan maken gezien zijn leeftijd in combinatie met de wens in de buurt van zijn ouderlijke omgeving net over de grens bij Enschede te blijven wonen.

Voor Joël Drommel gelden andere wetten want de doelman uit Bussum is beduidend jonger dan Unnerstall en kan in theorie nog altijd over een jaar of 1,5 PSV als eerste doelman verlaten voor een gevestigde Europese club. Voor Unnerstall geldt dat eerste of tweede Bundesligaclubs als Schalke of HSV geenszins interesse tonen in de doelman van Twente.

In Enschede rept men in ieder geval nog altijd over een toptransfer. In gesprek met ESPN vertelt de Duitser hoe de transfer van PSV naar FC Twente tot stand kwam. “Dat was eigenlijk heel makkelijk. Mijn contract liep af bij PSV. Ik was een beetje op zoek naar een club waar ik meer kon spelen. Ik hoorde dat Joël Drommel wilde vertrekken bij FC Twente, hij wilde een transfer maken.”

Unnerstall zag zijn kans schoon én tegelijkertijd lonkte zijn ouderlijke omgeving, terwijl PSV wel degelijk verder wilde met de Duitse doelman.

“Toen heb ik tegen mijn zaakwaarnemer gezegd: ik vind FC Twente een ontzettend leuke club, vraag eens of ik daar mag spelen. Dat had te maken met de club, de fans en dat ik weer thuis kan wonen, waar ik vandaan kom. Alles bij deze club was gewoon honderd procent top voor mij. Daarom koos ik voor Twente”, aldus Unnerstall, die meteen vertrouwen voelde.

‘Ik denk dat geen trainer iemand haalt en zegt: ‘Jij speelt alle wedstrijden.’ Het was gewoon: wij willen jou als nummer één, maar ga de strijd maar aan met Jeffrey de Lange. Dat heb ik gedaan. Gelukkig was ik meteen nummer één”, aldus Lars Unnerstall.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in