Home Nieuws Ricardo Pepi laat het opnieuw zien

Ricardo Pepi laat het opnieuw zien

333
0

Peter Bosz kan met een gerust hart toewerken naar AZ – PSV in de wetenschap dat zijn selectie twee scorende spitsen heeft.

Luuk de Jong laat het als basisspeler wekelijks zien, ook in zijn derde seizoen bij PSV na zijn terugkeer vanuit Spanje, maar Ricardo Pepi laat het als invaller ook al voor het tweede jaar op rij zien. In Tilburg zette Pepi de kroon op het werk door typische spitsendoelpunten te maken en zodoende Willem II te verslaan.

Dat Peter Bosz een kleine misrekening maakte door de Amerikaanse goalgetter nog 90 seconden te laten invallen tegen Sporting Lissabon, zullen we de trainer maar vergeven.

Voor Pepi geldt ook nog steeds dat hij ondanks dat hij geen basisspeler is bij PSV, wel geslecteerd wordt voor de nationale ploeg. Ook bij Team USA in de Verenigde Staten bestaat er veel geloof en waardering voor de spits met veel potentie. Ook bij Team USA is Pepi niet altijd basisspeler maar ook in de Verenigde Staten geldt dat als Pepi in het veld komt, er vrijwel altijd gescoord wordt.

Pepi liet zich in de nacht van zaterdag op zondag wel degelijk weer gelden bij het nationale elftal van De Verenigde Staten. De spits maakte in de slotfase van het duel met Panama de bevrijdende 2-0. Pepi begon, net als landgenoot en PSV-teamgenoot Malik Tillman op de reservebank. Yunus Munsah opende de score.

Uiteindelijk werden de beide PSV’ers binnen de lijnen gebracht door de debuterende bondscoach Mauricio Pochettino. Pepi bepaalde de eindstand tegen Panama niet veel later op 2-0. Het debuut van de nieuwe trainer Mauricio Pochettino werd zodoende een succes. Pepi viel na 67 minuten in bij Team USA, Wright leverde in blessuretijd de bal panklaar af bij Pepi en hij hoefde alleen nog binnen te tikken.

Amerika oefent dinsdagnacht tegen buurland Mexico. Pochettino nam in september de functie als bondscoach van de Verenigde Staten over van Gregg Berhalter, die na de vroege uitschakeling van het team op de Copa América werd ontslagen. Pochettino nam in mei afscheid van Chelsea.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in