Home Nieuws Het lijkt niet aan de orde te zijn of toch wel? ‘Ik...

Het lijkt niet aan de orde te zijn of toch wel? ‘Ik zou zijn komst toejuichen’

1622
0

Vorige week werd het voorzichtig geopperd. Sem Steijn en zijn toekomstige club.

Want dat FC Twente niet het eindstation van Sem Steijn zal gaan zijn, staat wel vast. De aanvaller van FC Twente, vorig seizoen niet eens altijd topscorer, doorstaat een prachtige ontwikkeling en is zelfs topscorer van de Eredivisie.

Een journalist opperde vorige week dat de toekomst van Sem Steijn weleens in Eindhoven zou kunnen liggen. Althans, er werd melding gemaakt van het feit dat PSV de zoon van Maurice Steijn zou volgen. Dat is overigens niet bijzonder te noemen want spelers als Steijn kunnen voor PSV zeker een meerwaarde gaan betekenen.

Op dit moment lijkt het niet aan de orde te zijn want PSV beschikt immers over het nodige scorend vermogen op de positie van Steijn. Het credo van clubleiding is echter ook glashelder want PSV wenst zoveel mogelijk jonge, talentvolle en Nederlandse spelers met restwaarde onder contract te hebben staan. Een zomerse inkomende transfer van Sem Steijn naar PSV is dus geenszins ondenkbaar, al zal er een stevig prijskaartje om de nek van Steijn hangen.

PSV’s aloude concurrenten Feyenoord en Ajax zien Steijn zo langzamerhand financieel uit beeld verdwijnen omdat de mogelijkheden bepaald grenzeloos voor zowel Feyenoord als Ajax.

De naam van Sem Steijn viel deze week ook bij de Rood Wit Podcast. André Ooijer zou het dan wel zien zitten als PSV de aanvallende middenvelder zou overnemen van FC Twente.

“Ik zou zijn komst wel toejuichen. Maar wel afhankelijk van de selectie, wie er blijven en wie er weggaan. Maar Sem Steijn doet het gewoon écht goed”, vertelt Ooijer in de Rood Wit Podcast. Ook Tommie van der Leegte is onder de indruk van de vorm van de speler van FC Twente. “Ik vind het echt knap. Ik zag hem bij ADO spelen en had verwacht dat hij het bij FC Twente lastig zou krijgen. Maar hij heeft er al zeven inliggen en heeft een neusje voor de goal. Alleen: zou hij PSV voetballend sterker maken?”

“Het is wel een bikkelaartje. Ik ken hem niet maar zo komt hij wel over”, reageert Ooijer, waarop Van der Leegte vervolgt. “Het kan natuurlijk ook zijn dat hij bij iedere stap omhoog te horen krijgt van: ‘oei, dat wordt hem niet’, maar dat hij dan alsnog slaagt. Wat Dirk Kuijt ook deed. Het is wel een mannetje, ook. En daarbij, hoeveel voetballers schieten die bal tegen Feyenoord niet over? Dat is écht een knappe goal.”

Ooijer hoopt dat Steijn de juiste keuze maakt in zijn carrière. “Er gaat interesse komen, ook vanuit het buitenland. Niet alleen PSV, Ajax en Feyenoord gaan komen. Als hij een transfer maakt naar een mooie club, maar je speelt niet… Dan heb je niks. Maak je een tussenstap naar PSV, dan ervaar je toch net even andere druk dan bij FC Twente. Dat is compleet anders”, aldus Ooijer.

We vroegen Tommie van der Leegte dit weekend naar Sem Steijn mocht Guus Til of Ismael Saibari bij PSV vertrekken. Het antwoord van de analist van PSV Inside was duidelijk.

‘Eerst zou ik zeggen nee maar als ik Sem Steijn nu weer bij FC Twente zie spelen en hij blijft maar scoren wordt hij misschien nog beter met betere spelers om zich heen. Bij PSV wordt wel meer verwacht maar ik zou het wel aandurven met hem bij PSV. Hij kan nog meer voor de goal komen en daar ligt echt zijn kracht’, aldus Van der Leegte, die het nog te vroeg vindt om Steijn ook al een grote toekomst in Oranje te voorspellen. ‘Sem Steijn moet het eerst op een nog hoger niveau laten zien. Hij heeft nog tijd genoeg maar als hij nu al in beeld is gaat hij er in de toekomst zeker bij komen’, aldus Tommie van der Leegte.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in