Home Nieuws Weinig chique reactie Willem van Hanegem over Jerdy Schouten: ‘Hoe kun je...

Weinig chique reactie Willem van Hanegem over Jerdy Schouten: ‘Hoe kun je dan zo moe zijn?’

708
0

Het Nederlands Elftal maakte afgelopen vrijdagavond bijzonder weinig indruk, zag ook Willem van Hanegem, die van de gelegenheid gebruikt wenst te maken om een stevig portie kritiek te uiten.

Van Hanegem kan een aantal zaken niet volgen. Zo wijst het Feyenoord-icoon naar de vermoeidheid en blessureleed van een aantal speler. Van Hanegem is ook hard voor Jerdy Schouten en laat het dan ook niet na om een Schouten een steek onder water te geven. De Kromme kreeg alle berichtgevingen over Jerdy Schouten afgelopen week mee maar twijfelt over het geheel.

Van Hanegem denkt zelfs te weten dat Jerdy Schouten geen last heeft van een blessure, maar niet wil overkomen als een snel oververmoeide speler. ‘Het tempo dat Oranje ontwikkelde had Jerdy Schouten ook nog wel bij kunnen benen, ondanks zijn vermoeidheid’, begint Van Hanegem over Schouten in zijn column in het Algemeen Dagblad.

‘Het werd na een interview opeens een knieblessure, maar Schouten wilde natuurlijk vooral voorkomen dat hij de rest van zijn loopbaan bekend zal staan als de jammerende speler die in oktober al oververmoeid is als profspeler’, aldus Van Hanegem over de veel besproken Jerdy Schouten.

Van Hanegem schrijft ook dat hij de discussie over teveel wedstrijden en vermoeide spelers apart vindt, ingegeven door het feit dat teams tegenwoordig vijf spelen mogen wisselen en over grote selecties beschikken.

‘Zo komen er nauwelijks nog spelers een maand lang in alle wedstrijden in actie. En Schouten speelt bij PSV, die kregen allemaal kleintjes voorgeschoteld door de man die het competitieprogramma namens de KNVB samenstelt. Hoe kun je dan zo moe zijn?’

Van Hanegem is hard voor Jerdy Schouten en houdt zich dan ook niet in over de middenvelder en andere oververmoeide spelers. ‘Hij heeft in de zomer vakantie gehad, doet nu twee weken niet mee en in december is het al winterstop. We doen nu net of onze voetballers wekelijks de mijnen in worden gestuurd op water en brood. Ze gaan voetballen, voor een vorstelijk salaris. Kom op jongens’, aldus een kritische Willem van Hanegem.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in