Home Nieuws Van der Doelen begrijpt er niets van: ‘Een trainer mag toch wel...

Van der Doelen begrijpt er niets van: ‘Een trainer mag toch wel gewoon zeggen dat hij een scheidsrechter niet goed vindt?

823
0

Ruim een week duurt het al voort. De discussies en meningen over de uitspraak van Peter Bosz aan het adres van Danny Makkelie.

Danny Makkelie, niet zo’n hele goede scheidsrechter, is samen met Bosz onderwerp van gesprek na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Vraag clubs en nationale bonden in de landen om ons heen wat men van Danny Makkelie vindt en het antwoord is helder te noemen.

De discussies en meningen over de uitspraak van Peter Bosz aan het adres van Danny Makkelie zijn in ieder geval nog altijd gaande. Ook in Zeist overigens, want PSV hervat de Eredivisie zaterdagavond tegen AZ, maar of Peter Bosz op de bank zit is nog altijd onduidelijk. De club en Bosz hebben een schikkingsvoorstel voor een schorsing van één wedstrijd namelijk afgewezen. Björn van der Doelen snapt er niks van en vindt ook dat Bosz niks verkeerds heeft gezegd.

“Peter Bosz zegt dat hij een scheidsrechter niks vindt en dat is dan heel groot nieuws. Dat mag hij blijkbaar niet zeggen”, vertelt Van der Doelen in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. “Dat vind ik heel raar. Een trainer mag toch wel gewoon zeggen dat hij een scheidsrechter niet goed vindt? Kennelijk hebben supporters, journalisten en columnisten het alleenrecht op kritiek. Trainers moeten gewoon de mond houden en mogen geen kritiek hebben.”

“Die moeten blijkbaar hun ploeg goed laten voetballen en laten winnen”, gaat de PSV’er verder. “Als ze ergens een steekje laten vallen, dan moeten ze alle kritiek nemen, maar ze mogen niet zeggen wat ze van een scheidsrechter vinden. Waar is het recht van meningsuiting voor een trainer verloren gegaan? Hij zegt toch niks kwetsends?”

“In de eerste plaats vind ik het fascinerend dat zo’n journalist dan zit te prikken, in de hoop dat Bosz iets zegt”, vervolgt Van der Doelen zijn betoog. “Constant wordt er gezocht. Dan zegt iemand iets – op de best mogelijke manier – en dan valt de hele wereld daar overheen. Hugo Borst begon over de ‘week van de scheidsrechter’, maar dit past totaal niet binnen de voorbeeldfunctie”, wijst Van der Doelen naar de Spartaan.

“Ben je boos op de scheidsrechter, dan is dit toch de beste manier om je te uiten?! Dat kun je toch niet in één adem noemen met scheidsrechters die op de ‘bakkes’ worden geslagen? Dat is duidelijk iets wat niet kan, wat te ver gaat. Dat we het hier over moeten hebben en dat de KNVB hier iets mee wil doen… Pff….”, aldus Van der Doelen over alle discussies en meningen na vorige week zaterdagavond.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in