Home Nieuws Jerdy Schouten en Peter Bosz sluiten consternatie af met onderling gesprek

Jerdy Schouten en Peter Bosz sluiten consternatie af met onderling gesprek

1704
1

Na de interlandperiode kan het vizier weer gericht worden op het wedstrijdbezoek aan Alkmaar. Of Peter Bosz zaterdagavond op de bank in Alkmaar plaats kan nemen wordt later deze week bekend.

Er vindt donderdag namelijk een zitting plaats in Zeist, waarna de KNVB zal gaan besluiten of je daadwerkelijk niet mag zeggen een scheidsrechter waardeloos te vinden.

PSV speelt zaterdagavond de competitiewedstrijd tegen AZ in het AFAS-stadion. Verschillende media melden dat PSV de eerste test wacht in Alkmaar maar of dat echt zo is trekken we toch enigszins in twijfel. Het wisselvallig presterende AZ lijkt een jasje te hebben uitgedaan ten opzichte van het vorige seizoen, hoewel dat eigenlijk ieder jaar wel voorbij komt want subtopper AZ doet als subtopclub wel vaker een jasje uit in de zomerse transferperiode.

In Alkmaar mag alles en hoeft niets, concluderen we gekscherend. We doelen echter op het feit dat verliezen in Alkmaar dei club niet in vervoering brengt. Vorig seizoen, in december van 2023, was dat overigens wel anders want de AZ-fans voelden zich erg slecht bij de enorme afstraffing die de ploeg van Peter Bosz AZ op wist te leggen.

Of het dit seizoen, aanstaande zaterdag dus, ook weer zo’n wedstrijd wordt valt nog te bezien. Wel kan Peter Bosz in Alkmaar een beroep gaan doen op Jerdy Schouten. Trainer en speler zitten weer op één lijn na een gesprekje over het misverstand eerder deze week.

Schouten was deze week veel in het nieuws vanwege een interview dat hij gaf in De Telegraaf. De middenvelder gaf aan dat hij de huidige interlandperiode aan zich voorbij had laten gaan, vanwege een botkneuzing in zijn knie. Dit deed nogal wat stof opwaaien, aangezien Peter Bosz iets anders communiceerde en aangaf dat hij zich had afgemeld door algemene vermoeidheid.

Het Eindhovens Dagblad sprak van een misverstand waar Bosz en Schouten nog over zouden gaan praten. Dat gesprek is inmiddels achter de rug en de rijen zijn weer gesloten.

Ook Voetbal International meldt dat het gesprek inmiddels is geweest en dat de lucht geklaard is tussen Peter Bosz en Jerdy Schouten, hoewel er geenszins sprake is geweest van ‘grote problemen. Schouten zal normaal gesproken dit weekend gewoon in actie kunnen komen voor PSV in Alkmaar, mits de knie is hersteld. De revalidatie en herstel verlopen voorspoedig. Schouten kon volgens Voetbal International en het Eindhovens Dagblad dinsdag al meetrainen met de groep richting de wedstrijd van zaterdagavond.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in