Home Nieuws Stevige kritiek ESPN-analist richting Marcel Brands en Peter Bosz: ‘Dat vind ik...

Stevige kritiek ESPN-analist richting Marcel Brands en Peter Bosz: ‘Dat vind ik héél zwak’

1695
3

Samen met Hans Kraay Junior uitte ESPN-analist Kenneth Perez vrij snel na PSV – Sparta Rotterdam kritiek op Peter Bosz.

Ruim een week na het voorval, de openlijke kritiek en het gevoel van Peter Bosz bij scheidsrechter Makkelie, laat Kenneth Perez de kritiek nog wat aanzwellen. Perez volgt de zaak op de voet en kijkt uit naar aanstaande donderdag, naar de zitting rond het voorval.

Kenneth Perez uit dan ook stevige kritiek op PSV en algemeen directeur Marcel Brands. De ESPN-analist vindt het onbegrijpelijk dat PSV in beroep is gegaan tegen de schorsing van trainer Peter Bosz.

Hoe staan de zaken er op dit moment precies voor>? De aanklager betaald voetbal van de KNVB eiste één duel schorsing voor Bosz vanwege zijn opmerkingen over Danny Makkelie. Hoewel Brands aangaf dat de uitspraken van Bosz beter achterwege gelaten hadden kunnen worden, gaat PSV dus wel in beroep. Dat is geenszins opzienbarend te noemen maar ESPN-analist Kenneth Perez vindt toch van wel. Waarom precies?

Perez legt het uit: “Weet je wat ik niet begrijp? De woorden van Marcel Brands. Over dat we zo niet met scheidsrechters moeten omgaan. Dat is dus niks waard”, zegt de Deen bij Voetbalpraat. “Als je in beroep gaat tegen één wedstrijd schorsing, terwijl Brands zegt dat we ‘zo niet met scheidsrechters omgaan en dit niet onze manier is’, dan zijn je woorden alleen maar voor de bühne”, aldus Perez, die lijkt te vergeten dat Brands ook heeft gezegd dat Peter Bosz vanuit de emotie reageerde.

Omdat Brands van mening is dat Bosz het beter niet had kunnen zeggen, zegt dat nog niet dat elke straf maar geaccepteerd dient te worden. Dat ziet Perez anders.

“Dan moet je dit toch gewoon accepteren en zeggen: Oké, wij staan er ook niet achter en vinden het ook niet netjes. Dus we accepteren die ene wedstrijd schorsing. Nee, ze gaan in beroep. Dat vind ik héél zwak”, vervolgt Perez. “Als je dat allemaal zegt na de wedstrijd, dan vind ik dat je het moet accepteren.”

Collega-analist van ESPN Kees Kwakman sluit zich aan bij de woorden van Kenneth Perez. “Je moet de consequenties accepteren.”
Zoals gezegd dient aanstaande donderdag het beroep. Mochten PSV en Peter Bosz het beroep donderdag verliezen, dan mist Peter Bosz de Eredivisie-topper tegen AZ, die aanstaande zaterdagavond in Alkmaar wordt gespeeld.


3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in