Home Nieuws PSV neemt sterk besluit | Middels een ‘omweg’ uithalen naar ‘opgedofte olieclub’...

PSV neemt sterk besluit | Middels een ‘omweg’ uithalen naar ‘opgedofte olieclub’ is een sterk signaal

2636
1

Wel met sponsoren laten afreizen en alsnog ter plaatse onvrede uiten is een optie. Niet met sponsoren afreizen is een sterker signaal.

Het besluit van PSV om niet met sponsoren af te reizen naar Parijs, nadat de Franse hoofdstad al een verbod voor de stad én het Parc Des Princes-stadion wist uit te vaardigen voor PSV-fans, is indirect een ferme uithaal richting Parijs en haar opgedofte olieclub. Want laten we aan duidelijkheid niets te wensen overlaten; Paris Saint-Germain is een gecreëerde club, een olieclub, welke met oliegeld op het paard gehesen is. Niets meer en niets minder. Dat soort clubs, inclusief de plaatselijke instanties, dienen met gelijke munt te worden terugbetaald.

Natuurlijk is het de Franse hoofdstad die het besluit nam geen PSV-fans te ontvangen maar in Parijs, bij Paris Saint-Germain, gebeuren wel meer vreemde en opvallende zaken, weet inmiddels de gehele Europese voetbalwereld. Het komt het geplaagde Paris Saint-Germain dan ook niet slecht uit dat er geen PSV-fans mogen afreizen naar de Franse hoofdstad. Dat het eveneens een vorm van competitievervalsing betreft, behoeft geen nadere uitleg.

Tot aan het moment dat de Qatari de omlaag gevallen voetbalclub uit Parijs overnamen, mocht Parijs niet eens een echte voetbalstad worden genoemd. Historie? Het is er niet of nauwelijks en daarvoor moet je toch echt in Marseille, Bordeaux, Lyon, Bastia of Saint Etienne zijn wat het Franse voetbal aangaat.

De sponsoren van PSV hebben zich daags na het supportersverbod vanuit Parijs in ieder geval ook solidair verklaard aan de fans die volgende week massaal af wilden reizen naar Frankrijk voor de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Dat meldt PSV in een duidelijk statement via de officiële kanalen.

PSV speelt volgende week dinsdagavond, op 22 oktober, de uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Aanvankelijk zouden ongeveer tweeduizend fans het duel bezoeken maar daar kwamen de Franse autoriteiten even op terug middels een duidelijk statement.

‘Terwijl PSV nog volop bezig is verhaal te halen in Frankrijk over het plotselinge verbod om supporters mee te nemen naar de UEFA Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain, heeft het een ingrijpend besluit genomen: ook de zakelijke relaties blijven aanstaande dinsdag thuis’, meldt PSV.

Dat de Franse hoofdstad geen PSV-fans wenst te ontvangen in Parijs, heeft in Eindhoven voor een ‘onaangename verrassing’ gezorgd. ‘Hoewel het formeel nog niet duidelijk is of het verbod ook de businessclub betreft, hakt PSV die knoop zelf door’, luidt de lezing.

“Ik heb overleg gehad met ons klankbord, de Supportersvereniging en andere betrokkenen en de gemene deler is dat we met z’n allen gaan of niet”, aldus Frans Janssen, commercieel directeur van PSV. “Een aantal partners liet direct al weten thuis te willen blijven als er geen supporters welkom zijn. Eendracht maakt macht, vonden ze. Wij scharen ons achter dat motto. Volgens de politie is er ook een veiligheidsrisico omdat bepaalde Franse groeperingen zich roeren en daar willen we onze relaties sowieso niet aan blootstellen”, aldus Frans Janssen namens PSV.

Dat in het maandag uitgevaardigde verbod de ongeregeldheden van vorig jaar in Lens worden benoemd, is bij PSV niet goed gevallen. Het roept verbazing op omdat de club daar al flink voor gestraft is. “Als een specifieke groep aanwijsbaar wordt gestraft voor bepaalde gedragingen, dan kun je anderen buiten schot laten. Dat was bijvoorbeeld het geval bij de wedstrijd tegen Bodø/Glimt twee jaar geleden. Daarvan is nu echter geen sprake”, is de club van mening.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in