Home Nieuws ‘Jij vond het een wanvertoning?’ Duitse media halen uit naar ‘gepikeerde’ Koeman

‘Jij vond het een wanvertoning?’ Duitse media halen uit naar ‘gepikeerde’ Koeman

800
0

‘Jij vond het een wanvertoning?’, herhaalde Ronald Koeman de vraag van Jeroen Stekelenburg na afloop van de interland tussen Nederland – Oostenrijk in Leipzig op het Europese Kampioenschap in Duitsland.

Jeroen Stekelenburg probeerde de feitelijk retorische vraag van Ronald Koeman netjes te beantwoorden door weer als wedervraag weer te antwoorden: ‘Ja, jij niet dan?’, counterde Stekelenburg in de NOS-Studio in Leipzig professioneel de vraag van Ronald Koeman terug. Koeman bleek destijds tijd nodig te hebben om in te zien dat zijn elftal door de ondergrens was gezakt tegen Oostenrijk en tactisch wederom tekort schoot op het hoogste niveau.

Oranje verloor maandagavond opnieuw kansloos, met 1-0 van Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman bleek deze keer wel realistisch te zijn na een verloren wedstrijd. Koeman gaf na afloop toe dat onze oosterburen tactisch heer en meester waren in München. Oranje lag meteen na de verloren interland in het zuiden van Duitsland onder vuur bij de Duitse media. Duitse kritische Duitse media zien namelijk grote verschil tussen bondscoach Ronald Koeman en bondscoach Julian Nagelsmann.

‘De Nederlanders, die het moesten stellen zonder hun aanvoerder Virgil van Dijk, speelden ongestructureerd’, vond Sport1. Hoe anders was dat aan de kant van de Duitsers, zo zag Die Welt. In tegenstelling tot Koeman krijgt Nagelsmann het wel voor elkaar om – ondanks de nodige afwezigen – een ‘stabiel’ Duitsland de wei in te sturen.

“Het Duitse B-team slaagt voor de test tegen Nederland. Ook de verzwakte ploeg van Julian Nagelsmann overtuigt. Duitsland speelde niet zo spectaculair als een maand geleden in de heenwedstrijd, maar Nagelsmann mag niet ontevreden zijn. Het systeem is zo stabiel dat het ook bij vijf wijzigingen niet uit elkaar valt”, merkt de krant op. BILD veegde de vloer aan met Oranje en zag de ploeg van Ronald Koeman nauwelijks kansen creerde in München: “Hoewel negen spelers ontbraken door een blessure, domineerde Duitsland. Het enige gevaar van de halve finalist van het EK kwam van Leipzig-ster Xavi Simons, die in de 77ste minuut de lat raakte. In de slotminuten loste Donyell Malen nog een schot. Meer niet”, zag de Duitse sportkrant.

Gelukkig lukte het Ronald Koeman maandagavond na de wanprestatie in München tegen Duitsland nu wel een objectief beeld van de wedstrijd te schetsen getuige zijn toch wel enigszins gepikeerde reactie in onderstaande video. Na de verloren interland tegen Oostenrijk lukte het Koeman niet een helder beeld van die wanprestatie te schetsen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in