Home Nieuws PSV-icoon ziet ’top een’ in Nederland | ‘Dest bezeten aan het knokken...

PSV-icoon ziet ’top een’ in Nederland | ‘Dest bezeten aan het knokken om terug te komen op nog hoger niveau’

603
0

Sergiño Dest is naar alle waarschijnlijkheid over de helft van zijn lange revalidatietraject heen maar er liggen natuurlijk nog enkele zware maanden in het verschiet.

De verdediger heeft zichzelf een aantal doelen gesteld maar het belangrijkste doel luidt sterker terugkomen dan voor zijn blessure. Dat mag met recht een mooie doelstelling worden genoemd voor de verdediger, die node gemist wordt in de achterhoede maar tegelijkertijd meer dan goed wordt vervangen door Matteo Dams.

De clubleiding besloot geen directe vervanger voor Dest aan te trekken omdat het enkele spelers achter de hand heeft en de doorstroom vanuit de jeugdopleiding hoog wenst te houden. Het zorgt voor een positief gevoel bij Huub Stevens, die de prestaties van de ploeg van Peter Bosz op de voet volgt. Stevens geldt als Bosz-fan, net als Aad de Mos overigens.

PSV-icoon Huub Stevens trof Dest laatst in Eindhoven bij het sportcentrum TopSupport. Stevens geraakte onder de indruk van de manier waarop Sergiño Dest zich stort op zijn revalidatie.

“Toevallig was ik deze week aan het sporten bij Topsupport en zag ik Sergiño Dest bezig. Als je ziet wat hij allemaal doet om sterker terug te komen van zijn kruisbandblessure, dan is dat zeer indrukwekkend”, vertelt Stevens in gesprek met Voetbal International.

“Hij is bezeten en aan het knokken om terug te komen op een nog hoger niveau. Daar gaat PSV de tweede helft van het seizoen van profiteren.”

Stevens heeft in ieder geval één grote voorspelling voor de rest van het seizoen. “In de Eredivisie is er op dit moment een top één en dan komen clubs als Feyenoord, Ajax, AZ en FC Twente. Ik zeg dit met alle respect voor die clubs, maar PSV is op dit moment een stuk verder. Er zit zoveel kwaliteit in deze selectie en Peter Bosz heeft zoveel mogelijkheden, dat het voetballend eigenlijk alleen maar beter kan gaan. PSV wordt kampioen”, aldus een lyrische Huub Stevens over Dest die vorige week in Almere een trapveldje opende om iets terug te geven aan de gemeenschap. In onderstaande video de beelden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in