Home Nieuws ESPN-analist flink geërgerd over situatie PSV’s toptalent: ‘Mag je Bosz aanrekenen’

ESPN-analist flink geërgerd over situatie PSV’s toptalent: ‘Mag je Bosz aanrekenen’

149
0

ESPN-analist Anco Jansen staat niet elke dag, of zeg maar gerust nooit, op het veld van De Herdgang. Peter Bosz wel maar toch is Jansen furieus.

Een beetje raar toch, of toch niet helemaal? Anco Jansen vindt dan ook wel iets van de situatie van Tygo Land bij PSV. Peter Bosz kreeg recent bakken kritiek na het verschijnen van de beginopstelling van zijn ploeg tegen Sparta Rotterdam.

Waar een ieder Tygo Land verwachtte omwille van de absentie van Joey Veerman en Jerdy Schouten, begon Bosz met Mauro Júnior op het middenveld. Het regende kritieken op vooral sociale media want hoe kon Bosz Land nu geen speeltijd geven en zelfs niet laten invallen? Dat laatste had overigens wel van doen met het verloop van de wedstrijd want met 10 tegen 11 liep alles anders dan verwacht, gepland en vooral gehoopt.

ESPN-analist Anco Jansen vindt het in ieder geval onbegrijpelijk dat Tygo Land maar nauwelijks minuten maakt onder Bosz. De achttienjarige middenvelder had volgens de ESPN-analist de kans moeten krijgen toen PSV tegen Sparta Rotterdam speelde.

Jansen was voor ESPN te gast bij de wedstrijd tussen Oranje Onder 19 en Portugal Onder 19 en was behoorlijk onder de indruk van het spel van Tygo Land. Land maakte al vroeg zijn opwachting en scoorde de enige treffer voor Oranje. “Ik vond hem echt heel goed. Veel beter dan alle anderen op het veld. Waarom speelt deze jongen niet bij PSV?”, zegt Jansen bij Voetbalpraat.

“Het talent spát er vanaf. Het wordt tijd dat deze jongen gaat voetballen, ik zie geen reden dat hij geen kans krijgt bij PSV”, zegt de analist over de eerdere beslissing van Bosz Land niet te laten spelen tegen Sparta. Bosz gaf voor de wedstrijd aan dat Mauro Júnior een betere optie zou zijn om tegen Sparta te beginnen.

“Wat doet dat met een Tygo Land? Dat Bosz nu weer terugvalt op een Mauro Júnior… Van deze leeftijd, is hij één van de grootste talenten van Nederland. Als er plek is voor die jongen: laat hem spelen!”, vervolgt Jansen. “Ik vind dat je het Bosz mag aanrekenen dat Tygo Land geen kans heeft gekregen, helemaal omdat er op die posities vacatures waren”, aldus een kritische Jansen, die bepaald geen bijval krijgt van Kenneth Perez.

De Deen stelde vast dat Land nog niet goed genoeg bevonden wordt door de technische staf. “Hij is een speler waar mensen hoog van opgeven, maar ik heb begrepen dat hij eigenlijk nog steeds veel tekort komt op de trainingen om überhaupt in aanmerking te komen voor een basisplaats”, onthulde Kenneth Perez. Perez ziet dat de roep om Land onder de PSV-supporters toeneemt. “Ik kan me voorstellen dat je als fan denkt: waar blijft die jongen? We willen altijd nieuwe talenten zien. Maar dat hij tekort komt, blijkt ook uit het wisselbeleid van Bosz”, wijst Perez naar de uitgevoerde wissels.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in