Home Nieuws Het zit erop voor voetbalicoon Andrés Guardado

Het zit erop voor voetbalicoon Andrés Guardado

424
1

Oud-PSV’er Andrés Guardado, twee seizoenen in Eindhovense dienst maar toch een icoon, is international af voor Mexico.

Glansrijk, majestueus, groots, eervol en verder prachtig verlopen. Dat is in een notendop de interlandcarriere van Andrés Guardado omschreven. Zoals gezegd zit het er dan nu echt op. De populaire Mexicaan nam dinsdagnacht afscheid als international van Mexico.

De inmiddels 38-jarige middenvelder kreeg tijdens de vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Staten die met 2-0 gewonnen werd, een grandioos afscheid. In zijn 182ste en laatste interland kreeg de Mexicaan een publiekswissel en natuurlijk een indrukwekkende staande ovatie.

In zijn geboortestad Guadalajara begon Guardado, die van medio 2014 tot medio 2017 102 wedstrijden speelde voor PSV, in de basis. Na achttien minuten ging zijn rugnummer de lucht in voor een wissel. Het moment stond symbool voor het feit dat de geroutineerde middenvelder negentien jaar als international speelde met het rugnummer achttien. Kortom, de avond hing aan elkaar van historie, dankbaarheid en nostalgie.

Na zijn wissel volgde een staande ovatie van het dankbare Mexicaanse publiek, waarna de voormalig PSV-middenvelder al zijn landgenoten stuk voor stuk bedankte. Guardado speelde zijn een-na-laatste interland overigens op het Wereld Kampioenschap voetbal van 2022 in Qatar. Bondscoach Javier Aguirre riep de middenvelder, die in december 2005 debuteerde voor Mexico, speciaal voor deze interlandperiode op. De Mexicaanse bondscoach wilde namelijk dat Guardado waardig afscheid kon nemen als international.

Guardado blijft natuurlijk verbonden aan de Mexicaanse nationale ploeg. Volgens het Mexicaans-Spaanse Marca wordt de populaire Guardado assistent-bondscoach van de ploeg van Aguirre. Wel moet Guardado dan eerst officieel zijn carriere beëindigen want daar is op dit moment nog geen sprake van. Momenteel staat de 38-jarige middenvelder nog onder contract bij het Mexicaanse Club León.

Voor het eerst in vijftien jaar wist Mexico in eigen land te winnen van de Verenigde Staten. Mexico won de vriendschappelijke interland dankzij doelpunten van Raúl Jiménez en César Huerta met 2-0. Bij de Verenigde Staten had Malik Tillmann een basisplaats. Ricardo Pepi was vanwege een blessure al teruggekeerd in Eindhoven. Beide PSV’ers zijn aanstaande zaterdag wel inzetbaar in Alkmaar.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in