Home Nieuws Rinus Michels dichtbij hoofdtrainerschap PSV | Directie op bezoek bij Michels in...

Rinus Michels dichtbij hoofdtrainerschap PSV | Directie op bezoek bij Michels in Amstelveen

899
1

De PSV-geschiedenis is rijk te noemen en eveneens groots. De clubgeschiedenis kent prachtige verhalen en gebeurtenissen, die wat de grootste prijs uit de clubgeschiedenis steeds weer terugvoert naar Guus Hiddink.

Hiddink is nog altijd nauw verbonden met de club en is steevast toeschouwer in het Philips Stadion, naast het feit dat de Varssevelder de club op de voet volgt. PSV en Guus Hiddink zijn tot in de lengte van dagen met en aan elkaar verbonden. Het had echter niet veel gescheeld of trainer en club hadden de belangrijkste prijs uit de clubgeschiedenis niet veroverd. Of beter gezegd, wellicht aan de hand van een andere trainer binnen gehaald.

Wat speelde er zich af toen Hans Kraay Senior in 1987 er de brui aan gaf bij PSV. De club moest in 1987 plotseling op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, aangezien Kraay Senior et voor gezien hield en zomaar opstapte bij de club. Guus Hiddink werd aangesteld als zijn opvolger en won in zijn eerste volledige seizoen ook meteen de treble. Maar het had ook zomaar anders kunnen lopen, zo geeft Kees Ploegsma aan.

“Tussen Hans Kraay senior en Guus Hiddink zijn we inderdaad bezig geweest met Rinus Michels”, vertelt Ploegsma in De Rood Wit Podcast. “Toen Hans Kraay wegging, want die was het niet eens met de hele affaire-Gullit, moesten wij van het bestuur met Michels gaan praten. Dus ik ben toen met Guus Hiddink naar Amstelveen gegaan, op bezoek bij Michels.”

“Toen we terug waren, zei ik tegen Harry van Raaij en Jacques Ruts: ‘het is nu januari, waarom gaan we niet verder met Guus? We kunnen wel voor een grote naam gaan, typisch voor PSV, maar we hebben iemand in eigen huis die we de kans moeten geven’. En dat is goed uitgepakt”, aldus Ploegsma over Guus Hiddink.

Beide oer-PSV’ers zullen hopelijk ooit vereeuwigd gaan worden in het Philips Stadion of juist voor het Philips Stadion middels een standbeeld. Hiddink zei eerder al over zijn eerste periode bij PSV dat een trainer en tijd kansen geven erg belangrijk is in het hedendaagse voetbal.

“Je moet trainers tijd en vertrouwen geven. Toen ik begon, was het de bedoeling dat ik als veldtrainer zou gaan samenwerken met Rinus Michels als hoofdverantwoordelijke. Maar nadat we kampioen waren geworden, gaven twee van de drie, Harry van Raaij en Kees Ploegsma, het vertrouwen aan mij als jonge trainer. Dat soort momenten heb je nodig in je carrière. Zoals Phillip Cocu na een slecht eerste seizoen ook het vertrouwen heeft gekregen en vervolgens drie keer kampioen is geworden”, aldus Guus Hiddink, die in het voorjaar van 2022 na moeizame maanden onder Ruud van Nistelrooij een lans brak voor de Geffenaar gedurende diens eerste seizoen bij PSV.

In onderstaande video nog veel over Kees Ploegsma, Guus Hiddink en de glorietijden onder het koningskoppel van PSV.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in