Home Nieuws PSV-fans eens met uitspraken Bosz over Makkelie maar ’tunnelgesprek’ in de Kuip...

PSV-fans eens met uitspraken Bosz over Makkelie maar ’tunnelgesprek’ in de Kuip blijkt niet vergeten

11001
0

Peter Bosz heeft het recht scheidsrechter Danny Makkelie ‘helemaal niks’ te vinden.

Die titel luidde de poll over de uitspraken van Peter Bosz over Danny Makkelie in. Een ieder bleek een mening over de uitspraken van Bosz te hebben want het voorval op een dag na twee weken breed uitgemeten. Een schaakspel leek het wel, die zitting donderdagavond in Zeist. Of beter gezegd, een gerechtelijke poppenkast.

Een poppenkast compleet met vier aanklagers, de verdediging van Peter Bosz in de vorm van een PSV-raadsman en de nodige journalisten. En Danny Makkelie? Danny Makkelie schitterde door afwezigheid. Als de leidsman dan hoogstpersoonlijk zelf bij een zaak aanwezig had kunnen zijn om zijn mening kracht bij te zetten, was zijn aanwezigheid in Zeist eerder logisch dan onlogisch geweest.

Bosz gaf vooral aan teleurgesteld te zijn in het door de aanklager ingestelde vooronderzoek waaruit het voorstel tot een wedstrijd schorsing kwam. Bosz was echter ook realistisch en zelfkritisch. “Wat ik aan de zijlijn deed, dat is gewoon niet goed. Ik wilde mij richten op dat moment, want ik wist op dat moment dat het in de zestien was, voor mij was het heel duidelijk en daarom zei ik: ‘Moet hij dan gaan liggen?’ Wat mij het meeste pijn doet is dat in uw brief staat dat ik het voetbal in diskrediet breng. Ik wilde Makkelie helemaal niet aan de schandpaal nagelen. Het ging mij om dat penaltymoment en daar wilde ik het over hebben.”

Dan wijst Bosz naar een uitspraak van de aanklager: “Als ik hoor dat ik het voetbal in diskrediet breng: Dan stelt mij dat teleur. Ik zit al vijfenveertig jaar in het betaald voetbal. Als u had gezegd dat ik het voetbal in diskrediet had gebracht doordat ik zo aan de zijlijn sta, dan had ik dat begrepen. Maar ik vind nog steeds dat ik helemaal niks verkeerds heb gezegd in dat interview.”.

De vraag die donderdagavond na het betoog van de aanklager ook gesteld mag worden is of de aanklager Peter Bosz juist in diskrediet brengt met zijn aantijging dat Bosz het voetbal in diskrediet brengt. Het gros van de PSV-fans is het in ieder geval eens met Peter Bosz en vindt dat wat er gezegd werd pal na PSV – Sparta Rotterdam niet te ver ging omdat Bosz Danny Makkelie niet uitschold. 44% van de 6200 stemmers op de poll over de uitspraken van Bosz vond dus dit moet kunnen.

De open- en eerlijkheid van de trainer werd door zo’n 35% van de stemmers op de poll geprezen. ‘Bosz is immer eerlijk en open en dat is wat waard in de voetballerij’, luidde de stelling. Een ander en aanzienlijk kleiner deel vond de uitspraken van Bosz dan wel wat ver gaan maar de trainer is nu eenmaal zoals hij is én Makkelie is ook een zwakke scheidsrechter, stelde dus 15% van de stemmers vast.

Enkele jaren terug tijdens de editie van Feyenoord – PSV in de Kuip met Ruud van Nistelrooij aan het roer, besloot Feyenoord-trainer Arne Slot in de rust bij een 0-1 achterstand na een goal van El Ghazi, in de spelerstunnel op Danny Makkelie af te stappen. Het geheel werd gadegeslagen door tal van camera’s. Slot stelde middels een minutenlang durend betoog dat Makkelie niet zo veel moest fluiten en het spel het spel moest laten. Aan het begin van de tweede helft werden er de eerste zes tot acht minuten door beide ploegen tal van forse overtredingen gemaakt, waar Makkelie niet voor floot.

Kortom, Danny Makkelie is een marchanderende scheidsrechter en zeker op Rotterdamse bodem. De stelling luidde aan de hand van dat ene ’tunnelgesprek’ echter dat de uitspraken van Bosz over Makkelie in ieder geval recht door zee, open en eerlijk waren. ‘Arne doet het ‘stiekem’ in de spelerstunnel dus de ‘open’ Bosz valt te prijzen’, luidde de stelling, die toch nog door zo’n 7% van de stemmers werd gekozen als optie.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in