Home Nieuws Van der Leegte kan het zich nog helder voor de geest halen:...

Van der Leegte kan het zich nog helder voor de geest halen: ‘Daar moest je niks bij flikken’

831
1

Tommie van der Leegte, analist van ondermeer PSV Inside, vertelt geregeld mooie anekdotes en leuke verhalen over zijn rijk gevulde loopbaan die hem langs tal van clubs wisten te leiden.

Van der Leegte zag in zijn carriere heel wat grote spelers voorbij komen, te beginnen in de jaren negentig, zo’n zes jaar nadat PSV de Champions League in 1988 wist te veroveren. Van der Leegte begon zijn loopbaan als voetballer dan ook bij PSV en trof zoals gezegd tal van grootheden, waarvan niet de minste. Eén daarvan staat hem nog vrij helder voor de geest.

“Jongens met karakter? Ik denk dat ik er één heb meegemaakt. Jan Wouters, die past precies bij dat soort gasten”, vertelt Van der Leegte in De Rood Wit Podcast.

“Daar moest je niks bij flikken, of denken dat je het als jonge gast wel even gaat laten zien tegenover hem. Dan wordt je de hele training aangepakt. Hij heeft ooit een keer anderhalf uur lang alleen maar op mij zitten zeiken.”

“Ik raakte echt geen bal meer en stond trillend op het veld. Maar ja, daar wordt je hard van en daar leer je van. Tien jaar later kwam ik hem tegen als trainer en dan bedenk je je wel even dat je toen gewoon bang voor hem was, maar dat je nu heel anders naar hem kijkt. Hij maakte wel een andere voetballer van je, daar leerde je wel écht van”, aldus Van der Leegte in de Rood Wit Podcast.

In onderstaande video nog veel over Tommie van der Leegte en zijn connectie met Kees Ploegsma.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in