Home Nieuws Van der Gijp onder de indruk van voormalig Jong-PSV’er, die nu furore...

Van der Gijp onder de indruk van voormalig Jong-PSV’er, die nu furore maakt in Italie: ‘PSV kreeg vier miljoen voor hem’

1735
0

In dezelfde maand als Mo Ihattaren naar Juventus vertrok, geraakte PSV ook in onderhandeling met Juventus over een andere jonge PSV’er.

De ‘Oude Dame’ wilde kost wat kost Livano Comenencia overnemen van PSV. De trend dat grote Europese clubs steeds vaker inzetten op het aantrekken van jong talent zie je vaker terug de laatste jaren. Uiteraard omwille van het beperken van hoge transferuitgaven en het andere clubs graag voor willen blijven in het ontdekken van groot talent.

Comenencia timmert redelijk aan de weg bij Juventus maar de middenvelder maakt nog meer indruk voor het nationale elftal van Curaçao, zag René van der Gijp, die op zijn beurt onder de indruk is van de middenvelder uit de PSV jeugdopleiding en nu uitkomend voor Juventus.

Livano Comenencia maakte indruk in de interland van het eiland tegen Grenada. “Zo’n jongen heeft nu al gekozen voor Curaçao. Twintig jaar. Beetje vroeg. Dick Advocaat en Casper van Eijck zeiden ook dat hij een groot talent is”, begint Van der Gijp aan tafel bij Vandaag Inside. “Het is een enorm talent. Juventus heeft vier miljoen betaald hè, voor dat ventje. En hij speelde in het tweede van PSV”, aldus Gijp. “Hij is de enige die daar kan voetballen”, voegt Johan Derksen nog toe.

Het bedrag dat PSV ontving voor Comenencia in dezelfde zomer dat Mo Ihattaren voor 2,5 miljoen euro werd verkocht aan Juventus ligt echter wel iets lager dan vier miljoen euro, want het Eindhovens Dagblad meldde destijds een vaste transfersom van bijna 1 miljoen euro, welke dan nog kan oplopen naar een totaalbedrag van zo’n 2,8 miljoen euro. Het eerste van PSV haalde Comenencia nooit, maar wel kwam hij tot 60 optredens voor Jong PSV.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in