Home Nieuws KNVB is Peter Bosz gunstig gezind: Bosz gewoon op de bank in...

KNVB is Peter Bosz gunstig gezind: Bosz gewoon op de bank in Alkmaar

370
0
EINDHOVEN, 01-09-2024, Philips Stadium, Dutch football Eredivisie season 2024 / 2025, Match between PSV - Go Ahead Eagles, PSV headcoach Peter Bosz

De tuchtcommissie van de KNVB zag uiteindelijk toch geen heil in een schorsing voor Peter Bosz.

Bosz neemt komende zaterdag dus gewoon plaats op de bank in Alkmaar tijdens het duel met AZ. De aanklager betaald voetbal wilde Bosz donderdagavond voor één wedstrijd schorsen na zijn uitlatingen over Danny Makkelie, maar de tuchtcommissie van de KNVB kiest voor een voorwaardelijke straf.

Het verhaal is allang en breed bekend. Na afloop van de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam liet Peter Bosz nauwgezet weten wat hij van Danny Makkelie vond.

“Ik ben altijd boos op Makkelie, dat ligt meer aan mij misschien. Ik vind het helemaal niks”, zei Bosz onder meer. Juist die laatste zin werd donderdagavond door acht(!) personen in Zeist tot in den treuren toe geanalyseerd. De aanklager betaald voetbal wilde Bosz voor één wedstrijd schorsen, maar PSV was het daar niet mee eens en dus volgde beroep en een zitting die door een aantal journalisten een poppenkast werd genoemd.

Donderdagavond kwam de zaak voor bij de tuchtcommissie van de KNVB. Vrijdagmorgen volgende het vonnis. Daarin staat dat Bosz wel wordt geschorst voor zijn uitlatingen jegens Makkelie, maar dat de schorsing van een onvoorwaardelijke omgezet wordt in een voorwaardelijke straf. Einde strijd rondom Peter Bosz en Danny Makkelie, die elkaar waarschijnlijk weer gaan treffen tijdens Ajax – PSV op twee november in de Johan Cruijff Arena. Danny Makkelie schitterde donderdagavond overigens door afwezigheid en werd zelfs in Eindhoven gesignaleerd.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in