Home Nieuws Kevin Strootman meldt einde voetbalcarriere

Kevin Strootman meldt einde voetbalcarriere

154
0

Een prachtige internationale voetbalcarriere voor Kevin Strootman maar ook voor Strootman geldt dat het er een tijd van komen en een tijd van gaan is.

De voormalig PSV’er maakte via sociale media bekend dat zijn loopbaan er definitief op zit. Strootman heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter zijn voetballoopbaan gezet. Na zijn vertrek bij Genoa van afgelopen zomer was de middenvelder al enige tijd clubloos. Sparta werd genoemd maar het kwam niet tot een terugkeer naar de club waar het voor Strootman begon.

Via social media maakt Strootman bekend dat zijn tijd als profvoetballer erop zit. ‘Carrières komen ten einde, bedankt voetbal!’, luidt het korte bijschrift van de middenvelder. In zijn lange carriere kwam Strootman uit voor Sparta, FC Utrecht, PSV, AS Roma, Olympique Marseille, Genoa en Cagliari. In totaal speelde de middenvelder 487 wedstrijden in clubverband in het betaald voetbal.

Kevin Strootman leek lange tijd een gigant van een middenvelder te worden. Zijn beste periode beleefde Strootman aan het einde van zijn tijd bij PSV en aan het begin van zijn periode bij AS Roma. In aanloop naar het WK 2014 was hij zelfs, samen met Arjen Robben en Robin van Persie, als een van de weinige spelers al verzekerd van een plaats in de selectie van Louis van Gaal voor het eindtoernooi in Brazilie maar het liep allemaal anders.

In het voorjaar van het kalenderjaar van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilie, in maart om precies te zijn, scheurde Strootman echter zijn kruisband af, waardoor hij het WK in Brazilië moest missen. Sindsdien bleef hij regelmatig last houden van blessures.

In de afgelopen twee transferzomers hoopte Sparta Rotterdam op een hereniging met Kevin Strootman, maar de pogingen vanuit Rotterdam slaagden niet in de opzet. Een terugkeer naar vertrouwende bodem kwam uiteindelijk niet van de grond. In het Nederlands elftal kwam de middenvelder uiteindelijk toch nog tot 46 interlands. Kevin Strootman speelde echter nooit op een eindtoernooi met het Nederlands Elftal. Op het eindtoernooi in Polen en Oekraïne zat Strootman de drie groepsduels op de reservebank.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in