Home Nieuws Groot Nederlands talent op radar van PSV: ‘Heb vorig jaar met ze...

Groot Nederlands talent op radar van PSV: ‘Heb vorig jaar met ze gesproken’

2352
1

Jeremie Frimpong maakt al geruime tijd indruk bij Bayer Leverkusen. De rechtsback is echter niet de enige Nederlander die bij de kampioen van Duitsland onder contract staat.

Othniël Raterink maakte afgelopen zomer de overstap van De Graafschap naar Leverkusen. Hij is pas achttien jaar en staat te boek als een snelle verdediger, die ook als controlerende middenvelder uit de voeten kan. De jeugdinternational van Oranje werd bij De Graafschap bestempeld als een grootste talent uit de jeugdopleiding.

De jongeling speelt zijn wedstrijden bij Leverkusen Onder 19, maar traint al wel volwaardig mee met de hoofdmacht onder trainer Xabi Alonso.

“Ja, het gaat heel goed”, zegt Raterink tegenover ESPN. Bij Leverkusen mag hij trainen met sterspelers als Florian Wirtz, Victor Boniface, Granit Xhaka en landgenoot Frimpong. “Dat is een groot verschil met De Graafschap. De kwaliteit is hier gigantisch. Qua conditie en kracht kan ik goed meekomen, maar het tempo ligt natuurlijk wel veel hoger. Gelukkig pas ik mij snel aan.”

Raterink onthult dat hij ook op de radar van Nederlandse topclubs stond. “Zij hebben ook wel eens interesse getoond. Vorig jaar was ik nog in gesprek met PSV, maar uiteindelijk is dat niet doorgegaan. Ik zat goed bij De Graafschap en hoefde niet per se weg. Dat veranderde toen Bayer Leverkusen concreet werd.”

Leverkusen heeft geen beloftenploeg waar Raterink in kan spelen. Volgend jaar mag hij vanwege zijn leeftijd niet meer voor de Onder 19 uitkomen. Vandaar dat de Duitsers hem eerst hebben gehuurd.

Als Raterink bevalt kan hij definitief worden overgenomen, anders keert hij met een ervaring rijker terug naar De Superboeren. “Ik durf niet te zeggen hoe het zal lopen. Ik weet alleen dat ik goed bezig ben. Als ik zo doorga, dan is er ook een kans dat ik bij Leverkusen blijf.”


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in