Home Nieuws Mededeling Franse minister en ministerie, dat waarschuwt: ‘500 PSV-aanhangers geïdentificeerd als gevaar’

Mededeling Franse minister en ministerie, dat waarschuwt: ‘500 PSV-aanhangers geïdentificeerd als gevaar’

461
0

De komst van PSV naar Parijs brengt de Franse hoofdstad in vervoering, zo blijkt uit officiele berichtgevingen vanuit Frankrijk.

Waar de club en in haar kielzog de supportersvereniging PSV via een Franse rechter de besluitvorming alsnog wenst te keren, deelt het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken mede dat de besluitvorming op basis van een aantal zaken is genomen. Het besluit dat PSV volgende week geen uitfans mee mag nemen naar de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain, is dan ook genomen door het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het ministerie wijst naar vijfhonderd PSV-aanhangers die zijn geïdentificeerd als een gevaar, schrijft minister Bruno Retailleau.

Volgens Retailleau zou de groep van 500 PSV-fans ‘zeer waarschijnlijk Parijse aanhangers provoceren’, schrijft het gezaghebbende medium L’Équipe over het officiele persbericht van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. Bovendien is er de vrees dat nog eens ‘100 tot 200 extra Nederlandse hooligans zich op de dag van de wedstrijd in Parijs zouden gaan aansluiten met als doel de confrontatie aan te gaan met de Parijse supporters, aldus het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken geciteerd door opnieuw L’Équipe.

Het Franse ministerie wijst overigens niet alleen naar PSV en de PSV-fans als mogelijke stoorzender rondom het Champions League-duel in Parijs . Ook ‘bepaalde fans van Paris Saint-Germain vertonen al jaren regelmatig gewelddadig gedrag’. Al met al concludeert het ministerie dat er ‘een reëel en serieus risico op botsingen tussen supporters van beide clubs’ zijn en dus nam men de stevige maatregelen.

minister Bruno Retailleau deelt nog meer mede en wijst ook naar een aantal andere zaken die ervoor zorgen dat er geen PSV-fans welkom zijn in Parijs en in het stadion van Paris Saint-Germain, Stade Parc des Princes. Een deel van het politiekorps geniet momenteel van verlof, nadat er tijdens de Olympische Spelen een extra beroep op hen is gedaan. ‘Een deel van de politiekorpsen, dat gedurende de hele periode van de Olympische Spelen geen rust heeft gehad, moet nu rust krijgen, waardoor de beschikbare middelen geringer zijn”, aldus minister Bruno Retailleau in de verklaring gedeeld met officiele persinstanties.

Het ministerie geeft een duidelijke waarschuwing af aan de PSV-fans. Volgens het ministerieel besluit mogen PSV-fans op dinsdag 22 oktober de Franse grens niet oversteken. ‘Er is een verbod van maandag 21 oktober 2024 vanaf middernacht tot dinsdag 22 oktober 2024 om middernacht voor individuele of collectieve reizen van iedere persoon die beweert supporter te zijn van de club PSV of zich gedraagt als zodanig tussen enerzijds Franse grensposten over de weg, het spoor, de haven en de luchthaven en anderzijds de gemeenten van de regio Île-de-France.’

Tweeduizend PSV-fans die reeds een ticket voor de wedstrijd met Paris Saint-Germain hadden zijn gedupeerd maar krijgen wel de kosten van het ticket terug. PSV en de supportersvereniging van PSV hebben nog wel een rechtszaak aangespannen in Frankrijk maar de hoop op een ommekeer is niet al te groot. De uitspraak wordt spoedig verwacht.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in