Home Nieuws Clubwatcher VI vreest voor transfervrij vertrek steunpilaar PSV: ‘Daar mikt hij op’

Clubwatcher VI vreest voor transfervrij vertrek steunpilaar PSV: ‘Daar mikt hij op’

1686
0

Technisch directeur Earnest Stewart slaagde er afgelopen zomer in om veel belangrijke basiskrachten voor de club te behouden.

Onder meer Joey Veerman, Jerdy Schouten, Walter Benítez en Olivier Boscagli lagen goed in de markt. Laatstgenoemde stond in de concrete belangstelling van Brighton & Hove Albion, maar PSV wilde de Franse centrumverdediger kostte wat kost behouden.

Boscagli ligt nog slechts tot medio 2025 onder contract in Eindhoven en kan na dit seizoen dus transfervrij vertrekken. Clubwatcher Marco Timmer van Voetbal International verwacht niet dat Boscagli zijn aflopende verbintenis nog gaat verlengen.

“Boscagli was boos en teleurgesteld, er waren ook genoeg gesprekjes tussen Bosz en zijn speler, maar geen enkele keer was de frustratie bij de centrale verdediger te zien”, schrijft Marco Timmer. “De 26-jarige voetballer stelt zich professioneel op, heeft zich neergelegd bij zijn situatie en mikt vooralsnog op een transfervrije status aan het eind van dit seizoen.”

“Boscagli kan zichzelf dus geen grotere dienst bewijzen dan heel goed te voetballen”, vervolgt de journalist. “Dat doet de Monegask. Sterker, Boscagli kende een uitstekend vorig seizoen, maar hij is nu wellicht bezig aan zijn beste jaar bij PSV. Als defensieleider is hij niet weg te denken uit het elftal en ook in aanvallend opzicht is Boscagli dit seizoen nog nadrukkelijker aanwezig dan voorheen.”

De mandekker toont ook in aanvallend opzicht zijn waarde. Zo was hij dit seizoen al goed voor drie assists. Afgelopen jaargang fungeerde hij viermaal als aangever.

 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in