Home Nieuws Huub Stevens weet het zeker: ‘Er zijn spelers bij PSV teleurgesteld’

Huub Stevens weet het zeker: ‘Er zijn spelers bij PSV teleurgesteld’

733
0

PSV sprankelde dit seizoen nog niet vaak, maar is wel ongeslagen. De komende weken staan er veel topduels op het programma.

De ploeg van trainer Peter Bosz wacht onder meer Eredivisie-krakers tegen AZ en Ajax, terwijl in de Champions League duels met Paris Saint-Germain en Girona op de rol staan.

Huub Steven spreekt in gesprek met Voetbal International de verwachting uit dat PSV heeft geleerd van de nederlaag bij Juventus (3-1) en het gelijkspel tegen Sporting Portugal.

“Tussen die twee Champions League-wedstrijden zat al een groot verschil. Nu moet PSV tegen PSG laten zien niet dezelfde fouten meer te maken als tegen Juventus. En daarna komen de tegenstanders waar PSV de punten van moet pakken. De play-offs van de Champions League moet PSV sowieso halen.”

EINDHOVEN, 01-09-2024, Philips Stadium, Dutch football Eredivisie season 2024 / 2025, Match between PSV – Go Ahead Eagles, PSV headcoach Peter Bosz

Stevens verwacht dat PSV het tweede jaar op rij in de Eredivisie weinig puntenverlies gaat lijden. “Er is op dit moment een top één en dan komen clubs als Feyenoord, Ajax, AZ en FC Twente. Ik zeg dit met alle respect voor die clubs, maar PSV is op dit moment een stuk verder. Er zit zoveel kwaliteit in deze selectie en Bosz heeft zoveel mogelijkheden, dat het voetballend eigenlijk alleen maar beter kan gaan. PSV wordt kampioen.”

Toch ziet Stevens nog genoeg uitdagingen voor Bosz. “Wél zal hij de komende tijd een aantal dingen moeten managen. Er zullen spelers teleurgesteld en ontevreden zijn, omdat ze eigenlijk te goed zijn voor de reservebank. Dat hij dit kan heeft Bosz vorig seizoen al bewezen.”

“En verder moet hij zich niet te veel laten afleiden door randzaken”, vervolgt Stevens. “Dat Bosz naar Zeist moet en zichzelf moet verdedigen voor de uitspraken die hij deed over Makkelie is lachwekkend. Dit kunnen ze als twee volwassen mensen best met een kop koffie oplossen, een schorsing voor helemaal niks is onnodig.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in