Home Nieuws Het geduld van Noa Lang weer aangekaart: ‘Lijkt mij niet een lekker...

Het geduld van Noa Lang weer aangekaart: ‘Lijkt mij niet een lekker typetje daarvoor

265
0
October 1, 2024, Eindhoven, North Rhine-Westphalia, Netherlands: PSV Eindhoven forwarder Noa Lang, during the match PSV - Sporting CP at the Philips stadium for the UEFA Champions laegue phase matchday 2 season 2024-2025 in EINDHOVEN, Netherlands on 1 oktober 2024, (Credit Image: © Marcel Van Dorst/DeFodi via ZUMA Press)

Het is nog niet het seizoen van Noa Lang. De aanvaller lijkt weer als topfit te gelden maar lijkt tegelijkertijd nog geen 90 minuten te kunnen afwerken.

De status van Lang is bekend want in topvorm posteert Bosz de aanvaller bij wijze van spreken als eerste op het wedstrijdformulier maar is Lang wel geheel topfit, gaat Lang al voluit en kan hij al voluit gaan met in het achterhoofd die hamstringblessure van het vorige seizoen? PSV contracteerde plotseling en uit het niets Ivan Perišić, die zowel Noa Lang als Johan Bakayoko kan vervangen en ontlasten want de ploeg speelt dit seizoen weer meer wedstrijden dan vorig seizoen.

Toch lijkt Noa Lang op dit moment het kind van de rekening te worden. Lang is daarom ook geregeld gespreksonderwerp in de media en zo ook afgelopen week. De aanvaller verkeert niet in beste vorm en Malik Tillman krijgt de voorkeur op linksbuiten. Lang moet daarom geduld hebben, al lijkt dat volgens de analisten bij Voetbalpraat van ESPN niet zijn beste eigenschap.

Bosz heeft met Lang, Tillman, Johan Bakayoko en Ivan Perišić al vier fitte buitenspelers tot zijn beschikking terwijl Couhaib Driouech, Hirving Lozano op de weg terug zijn. Isaac Babadi kan eventueel ook nog op de flanken uit de voeten, al geldt dat niet meteen als een ideale positie voor de jonge aanvallende middenvelder. Peter Bosz heeft wat te kiezen en dat zorgt ervoor dat spelers die momenteel op de bank zitten geduld moeten hebben. Volgens ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen moet Noa Lang het meest geduld hebben.

ALMERE , 24-08-2024 , Yanmar Stadium , season 2024 / 2025 , Dutch Eredivisie Football. PSV player Noa Lang during the match Almere City – PSV

“Ja, dat denk ik wel. En ik denk dat hij daar het lastigst mee kan omgaan. Dat lijkt mij niet een lekker typetje daarvoor”, is Van Gangelen van mening.

“Daar zal Peter Bosz veel mee moeten praten”, sluit ESPN-analist Bram van Polen zich aan bij zijn collega. “Ik denk dat als je Noa Lang weer aan de praat gaat krijgen, hij wel een speler is die weer wedstrijden voor je gaat beslissen. Het is wel lekker als je zo’n jongen nog op de bank hebt zitten.”

Mario Been ziet direct waar het ‘probleem’ ligt voor Peter Bosz. “Dat is het moeilijkste: al die gasten tevreden houden. Als je alles wint wordt het sneller geaccepteerd door de spelers. Maar een speler die op de bank zit vindt zichzelf altijd nog beter dan een speler die wel in de basis staat. Noa Lang zit nu op de bank, maar die zal zichzelf altijd beter vinden dan degene die op dit moment op het veld staat”, aldus de heren analisten bij Voetbalpraat van ESPN.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in