Home Nieuws Applaus van verveelde AZ-fans voor Mauro Juníor

Applaus van verveelde AZ-fans voor Mauro Juníor

2119
0

Ere wie ere toekomt. PSV maakte in de eerste 45 minuten al korte metten met thuisclub AZ maar vergat de score uit te breiden.

Het werd daardoor zowaar nog een beetje spannend in de blessuretijd van het duel in het AFAS-stadion in Alkmaar. Bosz had er na 45 minuten wel vertrouwen in en wisselde er vanaf de rust flink op los. Noa Lang en Jerdy Schouten bleven achter in de kleedkamer, waarbij het verhaal achter de wissel van Schouten inmiddels bekend is. De middenvelder leek met een minimale blessure uit te vallen maar mist het derde groepsduel in de Champions League op bezoek bij Paris Saint-Germain.

Bosz haalde in de tweede helft ook Mauro Juníor van het veld af en ook die wissel werd natuurlijk ingezet met het oog op de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. De Braziliaan geldt weer als topfit en speelt weer prima op welke positie hij ook geposteerd wordt. In de eerste helft liet Mauro Juníor op eigen helft een prachtig staaltje voetbal zien door met een prachtige schijn- en voetbeweging twee aanstormende spelers van AZ op het verkeerde been te zetten alsmede te passeren. Op dat moment stond het al 0-2 en speelde PSV al tegen 10 man.

Het Alkmaarse publiek bleek na de rode kaart verveeld te zijn en met name chagrijnig want op de tribunes van het AFAS-stadion had met na de rode kaart al snel door dat er met 10 man niets tegen dit PSV was in te brengen. Het bracht de gedachten terug naar vorig seizoen en dus reageerde het AZ-publiek zich af op bijvoorbeeld Noa Lang maar ook op de scheidsrechter, die niets goeds meer kon doen. Iedere overtreding van een PSV’er ging gepaard met scheldpartijen richting de scheidsrechter, die door de ogen van de AZ-fans geel had moeten trekken voor de betreffende PSV’er die een overtreding beging.

Toch bleek er ook nog ruimte te zijn voor sportiviteit want Mauro Juníor kreeg applaus van een deel van de fans van AZ na zijn wonderschone actie in de eerste helft. Dat dan weer wel. In de rust van wedstrijd tussen beide ploegen hing er een gelaten en verveelde sfeer op de tribunes. In de verschillende ruimten van de eretribune sprak men gelaten over de wedstrijd, die door de ogen van de AZ-fans kansloos zou gaan worden in de tweede helft.

Het uitvak gevuld met 750 PSV-fans zong AZ’s reservedoelman Jeroen Zoet nog toe. Net als de AZ-fans liet Bosz na afloop weten zich te hebben geërgerd. “Ik heb me ontzettend geërgerd vandaag. De tweede helft was niks. Ik vond het niks. Ik ben het met Luuk eens dat we die derde, vierde en vijfde hadden moeten maken.”

Had Peter Bosz, net zoals een aantal PSV-supporters die steeds lijken te vergeten dat de Belgische aanvaller week in week uit dubbele of soms zelfs driedubbele dekking krijgt, zich ook geërgerd aan Johan Bakayoko? “Nee, ik heb me niet geërgerd aan Johan. Wel dat we als ploeg niet hebben gebracht wat we kunnen en dus ook moeten brengen. AZ begint heel behoudend met een laag blok met vijf man achterop. Dat hadden we niet verwacht, dat doen ze normaal gesproken ook niet. Dat geeft wel aan hoe ze naar ons kijken. Ik vond dat we meer door het midden hadden gemoeten in plaats van de zijkanten. En ja, de tweede helft…Ik vond het niks.”