Home Nieuws Trainer AZ ergert zich: ‘Guus Til gaat pas liggen nadat hij de...

Trainer AZ ergert zich: ‘Guus Til gaat pas liggen nadat hij de bal niet goed heeft aangenomen

574
0

AZ-trainer Maarten Martens heeft zeer zeker veel respect voor PSV, Peter Bosz en de prestaties van zijn ploeg maar er zat de Belg duidelijk iets dwars na afloop van AZ – PSV.

De Belg wijst daarbij meermaals naar Guus Til en de elfde wedstrijdminuut. De prima fluitende scheidsrechter trok na tien minuten de terechte rode kaart maar dat zit allemaal toch wat anders volgens Maarten Maartens. Verdenkt de verliezende trainer Til van een schwalbe?

Tot grote ergernis van trainer Martens ontving David Møller Wolfe namens AZ een terechte rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Guus Til aan de rand van de zestienmeter. De gegeven vrije trap werd overigens op een andere positie genomen dan waar de overtreding begaan werd. Door de terechte rode kaart na de prima loopactie van Til, moesten de Alkmaarders al na tien minuten verder met een man minder en dat steekt in Alkmaar.

“Ik vind het heel vervelend dat hij pas gaat liggen nadat hij de bal niet goed heeft aangenomen”, zegt Martens tegen De Telegraaf. “Dát is ook een kwaliteit, moet ik toegeven. Want je weet dan dat de scheidsrechter rood kan geven.” Na de rode kaart speelde PSV de bal snel rond en liep het binnen zeven minuten uit naar een 0-2 voorsprong. In de verschillende interviews na afloop bleef Martens zijn standpunt over Guus Til herhalen.

Dit betekende voor AZ de vierde nederlaag op rij, waarvan drie in de Eredivisie en dus bevindt Martens zich in dezelfde fase als vlak na zijn aanstelling, toen hij begon met drie gelijke spelen en een nederlaag. Daarna volgde er een goede serie met zes gewonnen wedstrijden en één gelijkspel maar duidelijk is dat de trainer
de beslissing van de leidsman niet helemaal begrijpt.

“Daarom zeg ik: we moeten gewoon doorgaan, stoïcijns doorgaan. Je ziet verschillende soorten nederlagen, maar je ziet ook een ploeg die blijft vechten. Een gretige ploeg die verliezen heel vervelend vindt, maar die wel vol wil doorgaan en weet dat Tottenham Hotspur er aankomt”, wijst de Belg naar de komende uitwedstrijd in de Europa League. Op de tribunes in het AFAS-stadion bleken de meeste AZ-fans de beslissing van de scheidsrechter wel te kunnen accepteren. AZ-speler David Møller Wolfe schatte de situatie rond de diepgaande Til verkeerd in en had de handen thuis moeten houden, luidde de slotconclusie in Alkmaar.