Home Nieuws Theo Janssen: ‘Het is bijna niet normaal, die jongen gaat nog een...

Theo Janssen: ‘Het is bijna niet normaal, die jongen gaat nog een keertje keepen!’

3560
0

De blessurelijst van PSV is richting het Champions League-duel met Paris Saint-Germain puilt uit.

Peter Bosz kan niet beschikken over de middenvelders Jerdy Schouten en Joey Veerman. Theo Janssen en Ibrahim Afellay zien graag dat de trainer van PSV dinsdagavond een jong talent de kans geeft.

Tygo Land en Isaac Babadi staan te boek als grote beloftes, maar hebben dit seizoen nog nauwelijks perspectief op speeltijd in het eerste elftal gehad.

Toen Schouten zaterdagavond uitviel in het gewonnen duel met AZ (1-2) koos Bosz andermaal voor een ervaren kracht. Armando Obispo kwam binnen de lijnen, waardoor Olivier Boscagli een linie opschoof en als defensieve middenvelder ging spelen.

Janssen verwacht dat Bosz in toekomstige wedstrijden Mauro Júnior doorschuift van achteruit. “Als je kijkt wat Peter Bosz de afgelopen periode heeft gedaan, is Mauro Júnior waarschijnlijk de eerste die doorgeschoven wordt richting middenveld”, voorspelt de analist, die zijn bedenkingen heeft bij die keuze.

“Je gaat dan twee posities veranderen, maar ik zou gewoon kijken: middenvelder eraf, middenvelder erin. Ze hebben jonge spelers met Tygo Land en Isaac Babadi. Geef zo’n jongen de kans. Laat maar zien of je er klaar voor bent op dat niveau. Om Mauro Júnior nu weer naar het middenveld te halen… Het is bijna niet normaal. Die jongen gaat binnenkort nog een keertje keepen, denk ik. Hij speelt overal!”

Afellay vindt het duel met de Franse topclub een goed moment om Land zijn kans te geven. “Op het moment dat je sterkhouders Veerman en Schouten geblesseerd zijn, dan is het een ideaal moment om zo’n jongen voor de leeuwen te gooien in de Nederlandse competitie. Laten we wel wezen, dit PSV is in Nederland onverslaanbaar. Als er twee spelers ontbreken die je normaal gesproken nauwelijks eruit kunt halen, dan kun je zulke jongens minuten geven. Je moet zo’n jongen ook een keer belonen voor zijn goede spel bij Jong PSV.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in