Home Nieuws Danny Makkelie leverde slechts ‘A-4tje’ in voor tuchtzaak Bosz in Zeist, scheidsrechter...

Danny Makkelie leverde slechts ‘A-4tje’ in voor tuchtzaak Bosz in Zeist, scheidsrechter vergist zich gruwelijk met Mauro Júnior

6490
0

Danny Makkelie schitterde donderdagavond in Zeist door afwezigheid. Daarmee maakte de veel besproken leidsman een zeer zwakke beurt.

Dat komt met name voort uit de uitspraken van Makkelie na afloop van PSV – Sparta Rotterdam. Makkelie zocht na afloop van PSV – Sparta Rotterdam nog in het Philips Stadion meteen contact met Marcel Brands. Makkelie vroeg Brands actie te ondernemen tegen Peter Bosz. Een dag later herhaalde Makkelie zijn woorden maar deed die zondagmiddag in het openbaar, in gesprek met de NOS.

De uitgelezen kans zelf een bijdrage te leveren aan het geheel door gewoon in Zeist aanwezig te zijn, liet Makkelie aan zich voorbij gaan. Volgens De Telegraaf had Makkelie zijn verweer en betoog op een A-4’tje geschreven. Daarmee maakt de leidsman een zwakke beurt. De reden van zijn afwezigheid is niet bekend gemaakt. Makkelie bleek die dag, de donderdag van de zitting, volgens het Eindhovens Dagblad in Eindhoven is gesignaleerd. Volgens de immer kundige Telegraaf-journalist en PSV-watcher Jeroen Kapteijns maakte Makkelie ook nog eens een enorme blunder.

Makkelie wees de tuchtcommissie erop dat Bosz vorig seizoen na afloop van Go Ahead-Eagles – PSV ook al een grens overging richting zijn persoon. Tevens meldde Makkelie in zijn betoog dat Bosz na die wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en PSV in Deventer ondermeer boos werd op Makkelie na een rode kaart voor Mauro Júnior, waar het juist een rode kaart voor Armando Obsipo betrof. Kortom, een blunder én tegelijkertijd slechte beurt van Danny Makkelie.

Makkelie staat open voor gesprek met Bosz
Enkele dagen na de wedstrijd tussen PSV en Sparta vertelde scheidsrechter Makkelie in gesprek met het Algemeen Dagblad dat hij ook openstaat voor een gesprek met Bosz. Dat voorstel lijkt nog steeds overeind te staan maar het lijkt er niet van te gaan komen. “Voor elk gesprek, als daar op het veld aanleiding toe is. We werken in dezelfde wereld, zijn professionals. Dan kun je het gewoon uitpraten. Je komt elkaar toch steeds weer tegen”, aldus Makkelie.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in