Home Nieuws Ronald de Boer én NOS-analist kunnen Noa Lang na zaterdagavond niet loslaten

Ronald de Boer én NOS-analist kunnen Noa Lang na zaterdagavond niet loslaten

944
0

Zoals te doen gebruikelijk is er veel te doen na een minimaal gebaar van Noa Lang na diens doelpunt in Alkmaar.

De aanvaller bleek zowel zaterdagavond, zondagavond als maandagavond onderwerp van gesprek te zijn onder de nodige analisten aan de verschillende praattafels. Zo ook bij Rondo. In navolging van ESPN, Studio Voetbal en dus ook bij Rondo werd Noa Lang onderwerp van gesprek. Rondo-analist Ronald de Boer én NOS-analist Arno Vermeulen kunnen Noa Lang na zaterdagavond dan ook niet loslaten.

Zo begrijpt Ronald de Boer niets van het geopperde idee dat Noa Lang zijn minimale gebaar tijdens AZ – PSV had bedacht voor het opnemen van een filmpje voor zijn nieuwe track ‘Damage’. Volgens de analist staan beide dingen los van elkaar.

Wytse van der Goot, presentator bij Rondo, laat na een video het gebaar van Lang een TikTok-clip zien, waar Lang zijn eigen nieuwe plaat promoot. De Boer snapt echter weinig van de gedachte van presentator Van der Goot dat beide dingen aan elkaar verbonden zouden zijn. “Dit slaat nergens op. Dat liedje kun je al in je hoofd hebben, dat zingt hij nog even. Hij maakt hier gewoon een een-tweetje van”, klinkt het.

Volgens Ronald de Boer wilde Noa Lang ook het gedoe rondom zijn persoon doen laten verstommen. “Hij denkt: hoe kan ik hier nou op reageren, hoe kan ik dit verzachten?”, is De Boer van mening. Ook Youri Mulder snapt niet helemaal wat de link is tussen het gebaar en het nieuwe nummer van Lang. “Wat heeft dit met het liedje te maken dan?” De Boer antwoordt: “Niets. Nu zegt ie in de clip van ik was daar mee bezig, maar dat is echt totaal onzin.”

De Boer gaat echter verder en denkt dat Lang niet voor zijn nieuwe track de camera’s opzocht na de 0-1. “Ach hou toch op. Je ziet het toch aan zijn hoofd, gewoon een beetje arrogant. Hij is gewoon zo, maakt vaker dit soort grapjes. Hij doet dit soort dingen, voor wat? In je privé, prima, maar in zo’n wedstrijd, hou op man.”

Ook NOS-journalist Arno Vermeulen heeft zich zaterdagavond geërgerd aan de houding van Noa Lang. Vermeulen vraagt zich af waarom Lang dit doet. “Wat bedoelt hij eigenlijk hiermee? Het is wel irritant wat hij doet. Je ziet de andere spelers, die snappen dat het gewoon onhandig is”, zo zegt Vermeulen zondagavond in Studio Voetbal. “Ga gewoon lekker voetballen en zorg dat je laat zien wat je echt kan. Houd op met dit soort domme fratsen. Je krijgt zoveel mensen die zich aan jou gaan ergeren. Wat bereik je daar dan mee?”

Vermeulen vraagt zich af of Lang er nou echt ‘vrolijker’ van wordt. “Ik denk dat PSV dit ook niet heel erg leuk vindt. Gewoon niet doen! Ga beter voetballen. Zorg dat je echt het geld waard bent dat je tot nu toe niet waard bent geweest voor je club. Voor iedereen is het irritant. En wordt hij er nou gelukkiger van dat hij dat doet?”, aldus Vermeulen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in