Home Nieuws Bosz looft na gelijk tegen PSG twee andere uitblinkers dan Lang: ‘Indrukwekkend,...

Bosz looft na gelijk tegen PSG twee andere uitblinkers dan Lang: ‘Indrukwekkend, petje af’

1086
0

Peter Bosz heeft na het knappe gelijkspel van zijn PSV tegen Paris Saint-Germain (1-1) in de Champions League de loftrompet gestoken over Matteo Dams en Malik Tillman.

De trainer van PSV moest voor de kraker noodgedwongen enkele wijzingen doorvoeren. Rick Karsdorp en Jerdy Schouten liepen zaterdag blessures op tegen AZ, waardoor het puzzelen geblazen was wat betreft de basisopstelling tegen PSG.

Dams ontbrak juist in Alkmaar wegens een schorsing, maar keerde dinsdagavond terug als linksback. Bosz vond de jonge Belg een indrukwekkende wedstrijd spelen tegen PSG, zo zei hij tijdens de afsluitende persconferentie.

“Als je ziet waar die jongen vandaan komt sinds het begin van het seizoen…”, looft de oefenmeester Dams. “Je zet hem er gewoon weer in, dat was van tevoren voor mij ook een no-brainer.”

Bosz vindt de prestatie van zijn pupil enorm knap, omdat Dams tegenover ‘de gevaarlijkste kant’ stond, refereerde hij aan de rechterflank van PSG. “De overlap van Achraf Hakimi en het op de binnenkant komen van Ousmane Dembélé, of andersom, dat heeft bij veel tegenstanders voor een heleboel problemen gezorgd. Als je dan zo jong bent en je doet het zoals hij gedaan heeft, petje af.”

Bosz is eveneens lovend over Tillman. De Amerikaan speelde dit seizoen veelal als linksbuiten, maar door de blessures van Veerman en Schouten speelde hij tegen PSG verrassend als defensieve middenvelder.

De trainer van PSV vond Tillman ‘geweldig’ spelen. “Van linksbuiten, naar aanvallende middenvelder naar nu als nummer 6. Hij had twee momentjes waarop zijn handelingssnelheid te laag was en dat is op die positie gevaarlijk. Maar de intensiteit waarmee hij speelde was indrukwekkend. Of hij ook iets niet kan? Ik zou het niet weten”, besloot Bosz.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in