Home Nieuws Huiskrant PSG haalt uit: ‘PSV recht op meer’ | Franse media reppen...

Huiskrant PSG haalt uit: ‘PSV recht op meer’ | Franse media reppen over ‘Typisch PSV van Peter Bosz’

915
0

Paris Saint-Germain begeeft zich na de midweekse clash tegen PSV inmiddels in de voorbereiding op de uitwedstrijd op bezoek bij Olympique Marseille.

Zondagavond om kwart voor negen trapt Paris Saint-Germain af in het Stade Velodrome in Marseille voor de zware uitbeurt tegen de rivaal uit het zuiden van Frankrijk. PSV speelt zaterdagavond om kwart voor 7 tegen PEC Zwolle in de wetenschap dat ene punt het maximaal haalbare was in Parijs. Daar denken de beide Franse media L’Equipe en Le Parisien wel iets anders over getuige de analyses van de afgelopen dagen.

Ook in Frankrijk worden er de dagen na grote wedstrijden tal van nabeschouwingen de ether ingeslingerd. Trainer Luis Enrique, overigens steeds meer onder druk in Parijs omwille van de Europese resultaten, bleek in zijn voorbeschouwing op de uitwedstrijd in Marseille nog niet klaar te zijn met de remise tegen PSV. Enrique sprak in het Spaans, de Spaanse trainer is de Franse taal nog niet machtig, over nogmaals over de wedstrijd tegen PSV. Het goed georganiseerde, met druk spelende en zeer aanvallend ingestelde PSV, bood goed partij volgens Enrique maar had wel verslagen moeten worden, stelde de coach andermaal vast.

Het bekende en grote L’Equipe en de Parijse krant Le Parisien weerspreken Luis Enrique niet meteen in hun nabeschouwing maar laten de Spaanse trainer na de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en PSV wel een tegengeluid horen. De beide media typeerden PSV ook als een ’typische ploeg van Peter Bosz’ gezien de aanvalsdriften en het drukzetten van de ook in Frankrijk bekende trainer.

De toonaangevende sportkrant zag na de openingstreffer van Lang ‘verbijstering’ bij Paris Saint-Germain. ‘Maar na rust pakten de dominante mannen van Luis Enrique de draad weer op. Toch bleef de overwinning een onbereikbaar doel. Ousmane Dembélé was de belichaming van de Parijse frustratie: niet voor het eerst wisselde hij flitsen af met onverklaarbare missers. Normaliter had hij voor rust meerdere keren moeten scoren maar hij faalde’, is L’Equipe hard voor de labiel presterende aanvaller van de Parijse topclub.

Le Parisien stelt dat PSV misschien wel recht had op meer. ‘Met iets meer geluk waren de Nederlanders met drie punten uit Parijs vertrokken. Guus Til mag zich afvragen hoe hij bij zo’n kans, een vrije doortocht, besloot de bal af te te leggen op Noa Lang, alsnog kon missen.’ Dembélé wordt op zijn beurt afgebrand. ‘Hij gaf een masterclass van mislukkingen.’

Het medium Foot Mercato was overigens een stuk minder coulant voor PSV. Met name het lage cijfers voor Dams spreekt boekdelen. De cijfers van Foot Mercato voor de ploeg van Peter Bosz zijn als volgt: Benítez (6); Mauro (5), Flamingo (5), Boscagli (7), Dams (2,5); Tillman (6), Saibari (5,5), Til (4); Bakayoko (3), De Jong (5,5), Lang (7).


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in