Home Nieuws Guus Til baalt maar kan om 1 reden toch lachen om enorme...

Guus Til baalt maar kan om 1 reden toch lachen om enorme misser tegen PSG

312
0

Guus Til heeft gemengde gevoelens overgehouden aan het gelijkspel in de Champions League van PSV tegen Paris Saint-Germain.

PSV knokte zich uiteindelijk naar een knap punt nadat het tijdens fases in de wedstrijd met de rug tegen de muur stond. Til had in de tweede helft de 1-2 op zijn voet, maar hielp een reuzenkans om zeep.

De aanvallende middenvelder had plots een vrije doortocht richting PSG-doelman Gianluigi Donnarumma dankzij goed doorkoppen van Luuk de Jong.

Noa Lang sprintte, naast Til, ook richting het vijandelijke doel. Til besloot daarom de bal opzij te leggen, maar had niet gezien dat Marquinhos met een flinke krachtinspanning inmiddels tussen beide was gekomen. Het passje van Til was daarom te zacht om Lang te bereiken.

“Achteraf hoorde ik dat het buitenspel zou zijn geweest, dat werkt nog verzachtend”, zei Til al lachend op de persconferentie. “Zo’n moment is eigenlijk niet uit te leggen. Als je zo’n lange weg moet naar de keeper en er loopt ook iemand (Noa Lang, red.) mee, dan denk je: ik moet ‘m spelen. Ik zag Marquinhos alleen niet. Hij deed dat fantastisch.” Til toonde zich wel zelfkritisch. “Ik moet zelfzuchtiger zijn in zo’n situatie. In de eerste helft had ik ook een momentje. Ik onderschat soms mijn eigen snelheid, want ik ben best wel snel voor een middenvelder. Ik moet daar meer gebruik van maken.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in