Home Nieuws Deze positieve punten heeft PSV meegenomen uit het Champions League-duel met Paris...

Deze positieve punten heeft PSV meegenomen uit het Champions League-duel met Paris Saint-Germain

403
0

PSV pakte dinsdagavond knap een punt op bezoek bij grootmacht Paris Saint-Germain.

Een zeer knappe prestatie, aangezien trainer Peter Bosz met Joey Veerman, Jerdy Schouten en Rick Karsdorp meerdere sterkhouders moest missen. PSV leek zonder het trio op voorhand wel heel erg kwetsbaar in Parijs, maar heeft onverwacht veel diepte op meerdere posities in de selectie.

Bosz stelde Malik Tillman tegen PSG noodgedwongen als defensieve middenvelder op. Het bleek een geweldige vondst, zoals de oefenmeester vorig seizoen meerdere keren met succes Schouten als centrale verdediger opstelde.

Tillman heeft in een jaar tijd een razendsnelle ontwikkeling doorgemaakt en is voor Bosz later dit seizoen misschien wel de eerste optie als ‘nummer 6’ wanneer Schouten niet beschikbaar is.

Daarnaast geldt Matteo Dams als een enorm grote verrassing. De jonge Belg kent een geweldige seizoenstart en hield zich ook tegen Paris Saint-Germain knap staande als linksback. Hij had niet de minste tegenstanders met Ousmane Dembélé en de telkens opstomende rechtsback Achraf Hakimi.

Of Dams de komende duels blijft staan, hangt ongetwijfeld mede af van het herstel van Karsdorp. Met hem lijkt het qua fysieke problemen niet al te ernstig gesteld en een snelle rentree ligt voor de hand. Waarschijnlijk wordt donderdag duidelijk wanneer Schouten de stap terug naar het wedstrijdveld kan maken.

Wat ook nog grote ‘winst’ leek voor PSV in Parijs? Op het oog bleef iedereen fit en is de ploeg zonder nieuwe fysieke problemen uit het Parc des Princes gekomen. Belangrijk, omdat zaterdag alweer de volgende klus wacht: PEC Zwolle thuis.

 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in