Home Nieuws Deze wedstrijdpremies heeft PSV al geïncasseerd in nieuwe Champions League | kassa...

Deze wedstrijdpremies heeft PSV al geïncasseerd in nieuwe Champions League | kassa in tussenronde

852
0

PSV heeft met het gelijkspel tegen Paris Saint-Germain opnieuw 700.000 euro toegevoegd aan de hoeveelheid Europees prijzengeld die de club eerder dit seizoen al toucheerde.

De remise tegen Sporting Portugal leverde uiteraard eenzelfde bedrag op en daarnaast heeft PSV zo’n 36 miljoen euro aan startgeld binnen. Daar blijft vrijwel zeker niet bij, want er staan nog vijf duels in het hoofdtoernooi op het programma. Daarna kan PSV écht cashen, indien de tussenronde van de Champions League wordt bereikt.

PSV is nu – zelfs als alle komende duels verloren gaan – al verzekerd van ongeveer 50 miljoen euro aan Europese inkomsten. Daarbij zitten ook de recettes van vier volle Philips Stadions. Dat kunnen er misschien nog wel meer worden, als PSV zich plaatst voor de tussenronde van het Champions League-toernooi en eventueel nóg verder weet te komen. Een kleine 2 miljoen euro aan ticketverkoop kan PSV per wedstrijd wel inboeken.

Prestaties
Zeer bepalend voor de totale Europese verdiensten in dit seizoen zijn de volgende prestaties van PSV in de vijf komende duels in de competitiefase van het Champions League-toernooi. Dit seizoen is er in de Champions League één ranglijst van 36 ploegen, die bedragen mogen verdienen op basis van de ranglijst.

Wie als 36ste eindigt, krijgt 275.000 euro. Wie als 35ste eindigt 550.000 euro en voor de nummer 34 dan 825.000 euro. Naar boven geteld ligt er voor de nummer een dus 9,9 miljoen euro klaar. PSV staat nu 27ste op de ranglijst en zou dan dus zo’n 3 miljoen euro extra krijgen. Met de aankomende tegenstanders moet PSV in staat zijn om te stijgen.

Eindstand competitiefase
Wie zich plaatst voor de tussenronde in februari, krijgt ook nog eens een miljoen euro en wie daarin doorkomt, krijgt nog eens 11 miljoen (!) euro. Kwartfinalisten krijgen nog eens 12,5 miljoen euro extra. Zo kan het dus heel hard gaan, als PSV door de tussenronde komt.

Premies Wedstrijden
Naast al deze mooie bedragen, liggen ook de komende vijf groepswedstrijden nog eens 2,1 miljoen (bij een overwinning) en 700.000 euro (bij een remise) klaar. En als PSV verder komt dan de competitiefase, incasseert de club als gezegd nog stevige recettes per extra ronde.

In totaal is PSV nu dus verzekerd van zo’n 50 miljoen euro. De tussenronde halen, betekent dat er sowieso drie miljoen euro bijkomt plus nog een aantal premies voor wedstrijden. Als PSV de tussenronde ook nog zou overleven, gaat het bedrag aan Europese inkomsten waarschijnlijk ergens tussen de 50 en 100 miljoen uitkomen.

 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in