Home Nieuws Henk Spaan hoopt dat Peter Bosz gaat schuiven met Matteo Dams

Henk Spaan hoopt dat Peter Bosz gaat schuiven met Matteo Dams

1890
0

Is Matteo Dams nu eigenlijk heel goed, gewoon goed of hoe goed is de jonge letterlijk en figuurlijk opkomende Belg nu eigenlijk?

Peter Bosz kent al weken geen twijfels meer als het over speelminuten gaat voor Dams of als het over een basisplaats gaat in Champions League-wedstrijden. Was Matteo Dams ook doorgebroken bij PSV als er geen blessures in de achterhoede zouden zijn ontstaan? Die vraag is inmiddels een gerechtvaardigde vraag te noemen.

Hoe dan ook houdt de jonge Belg zich eenvoudig staande tussen al het pracht en praal van de UEFA Champions League. Ook in Parijs tegen een topspeler van formaat liet Dams zich zien. Zo nu en dan kreeg de behendige maar speelse Ousmane Dembélé net iets te veel ruimte dan wel werd er net te laat ingegrepen door Dams maar ga er maar aan staan op zo’n jonge leeftijd met weinig ervaring in de benen. Een beter leerschool bestaat er echter niet dus het is louter winst wat er allemaal voor Dams voorbij komt de laatste maanden.

‘Zorgwekkende situatie revelatie Dams bij PSV’
Henk Spaan is in ieder geval danig onder de indruk van Dams. Spaan geeft de Belg een 8 op rapport. Ter vergelijking: directe opponent Ousmane Dembélé krijgt een 2 van Spaan. Dat deze cijfers door andere media niet gedeeld worden is een tweede maar Spaan is in ieder geval lovend en ziet mogelijk tot meer voor Dams en PSV.

“Het is niet vaak gebeurd dat een verdediger die de sterkste en uitblinkende kant van een tegenstander in toom moet houden toch kan opvallen, hoewel één van zijn tegenstanders de gelijkmaker erin poeiert”, doelt Spaan op Paris Saint-Germain-back Achraf Hakimi.

“Dams stond op Dembélé en in één moeite door op Hakimi. Desondanks bleef hij overeind met zijn energie, zijn niet te onderschatten balgevoel en drang naar voren”, aldus Spaan over Dams, die met PSV in gesprek is over verlenging van zijn aflopende contract. “Zijn contract loopt nog maar acht maanden, wat zorgwekkend is”, stelt Spaan vast over de Belg.

Spaan ziet echter meer opties en mogelijkheden want ook Olivier Boscagli beschikt over een aflopend contract. Ook Spaan weet dat Dams van origine een centrumverdediger is en dus oppert de Parool-journalist en columnist: “Hoelang duurt het voordat Bosz hem centraal achterin zet?”, aldus een lovende Henk Spaan.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in