Home Nieuws Rick Karsdorp richting topfit en inzetbaar tegen Ajax, Veerman en Schouten niet

Rick Karsdorp richting topfit en inzetbaar tegen Ajax, Veerman en Schouten niet

979
0

Het is zoals bekend een komen en gaan van blessures. Oude blessures die opspelen, andere diagnoses dan vooraf gesteld en nieuwe blessures.

Het is zo nu en dan niet bij te houden maar de club heeft er wel mee te dealen. In de beide seizoenen onder Roger Schmidt telde de PSV-selectie zo’n 60 tot 62 blessures, hetgeen destijds enorme aantallen waren. Geregeld werden daar destijds dan ook de nodige analyses op los gelaten. Met de aantallen valt het deze keer wel mee, zo bleek uit een analyse bij de Rood-Wit Podcast, waar het getal 23 in naar voren kwam.

Het getal 23 werd gemeten over de periode dat Peter Bosz aan het roer staat bij PSV, aldus sinds de zomer van 2023. In vergelijking met de beide seizoenen onder Roger Schmidt valt het dus relatief gezien mee. In de 23 getelde blessures zit natuurlijk ook de forse en langdurige blessure van Noa Lang, die heden ten dage gelukkig weer richting volledige topfitheid geraakt. Van de 23 blessuregevallen worden en vijf spierblessures geteld, een getal dat relatief ook meevalt.

Hoe dan ook dient er zo nu en dan gepuzzeld te worden maar daar lijkt Peter Bosz inmiddels bedreven in te zijn want de zogenaamde vondst in het Parc des Princes-stadion mag een meesterzet worden genoemd, die erg goed uit wist te pakken. Of Malik Tillman de komende weken vaker op zes gaat spelen valt nog te bezien, al is de kans daartoe wel groot. Bosz zal het de komende weken wel moeten gaan stellen zonder Joey Veerman en Jerdy Schouten, alsmede zonder Dest en Lozano.

De Mexicaan is wel op de weg terug maar is pas deze week begonnen met trainingen op het veld. Lozano heeft dus nog enkele weken nodig en zal de uitwedstrijd tegen Ajax niet gaan halen. Dat geldt ook voor Jerdy Schouten en Joey Veerman, die beide de uitbeurt in de Johan Cruijff Arena ook zullen moeten gaan missen. Dat geldt normaal gesproken niet voor Rick Karsdorp, die in Alkmaar een prima indruk maakte en op rechts een gretige maar vooral sterke indruk maakte. Karsdorp is zo goed als topfit en inzetbaar tegen PEC Zwolle, zo meldt het Eindhovens Dagblad over de rechtervleugelverdediger.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in