Home Nieuws 16 miljoen euro voor Ryan Flamingo en Adamo Nagalo, Peter Bosz licht...

16 miljoen euro voor Ryan Flamingo en Adamo Nagalo, Peter Bosz licht situatie toe

1925
0

Ryan Flamingo van FC Utrecht werd afgelopen zomer één van de eerste nieuwe spelers die de selectie van Peter Bosz kwam versterken. Adamo Nagalo van Nordsjaelland werd één van de laatste versterkingen als we Rick Karsdorp en Ivan Perišić niet meetellen.

PSV betaalde in totaal zo’n 16 miljoen euro voor beide centrale verdedigers, die beide ook op andere posities kunnen spelen. Zo kan Ryan Flamingo eenvoudig als controleur uit de voeten en zelfs nog als rechtsback, waar Adamo Nagalo ook nog als rechtsback zou kunnen fungeren. Kortom, PSV betaalde miljoenen voor de beide multifunctionele verdedigers waar Peter Bosz alle kanten mee op kan. De investeringen zijn mede gezien het potentieel en de leeftijden van beide verdedigers verantwoord te noemen.

De van Nordsjaelland overgekomen verdediger heeft echter nog amper minuten gemaakt in het eerste elftal. Peter Bosz heeft vrijdagmiddag op de persconferentie de situatie van Adamo Nagalo opgehelderd en uitleg gegeven over het hoe en waarom van het geringe aantal speelminuten in het eerste elftal. De verdediger kostte PSV zeven miljoen euro, waar Flamingo PSV negen miljoen euro kostte. Ryan Flamingo speelt zaterdagavond met het eerste elftal mee tegen PEC Zwolle, waar Nagalo vrijdagavond met Jong PSV speelt.

De ontwikkeling van Flamingo is debet aan het geringe aantal speelminuten van Nagalo. ‘Hij is een speler die het al heel goed deed bij FC Utrecht en die ook heel veel potentie heeft. Daarom hebben we hem ook gehaald. Omdat een andere rechter centrale verdediger uitbleef, niet kwam of pas heel laat kwam zoals Nagalo, heeft hij zijn kans gegrepen. Hij heeft laten zien dat hij nu al heel ver is.’

Bosz vindt ook dat Nagalo nog niet fit genoeg is voor speelminuten bij PSV 1. ‘Het is een fysieke kwestie. Hij kan heel goed voetballen. Dat heb ik al lang gezien. Hij blijft rustig in de kleine ruimte, heeft een uitstekende pass, zowel lang als kort. Het ziet er goed uit op de training, maar ik wil het ook graag in wedstrijden zien’, is Bosz helder. ‘De afgelopen twee interlands heeft hij nul minuten gespeeld. Die minuten heeft hij wel nodig. Daarom zal hij ook vanavond spelen. Hij heeft vier jaar aan de linkerkant in het centrum gespeeld. Dus dat is ook een optie’, doelt Bosz op speelminuten samen met Ryan Flamingo.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in