Home Nieuws Peter Bosz maakt duidelijk wat hij van de medische staf bij PSV...

Peter Bosz maakt duidelijk wat hij van de medische staf bij PSV vindt

974
0

Of de medische staf van PSV onder vuur ligt is een scherp ingezette vraag maar er klinkt met name op sociale media zo nu en dan best wat kritiek door aan het adres van de medische staf.

Als we naar de aantallen blessures kijken valt het onder Peter Bosz overigens allemaal reuze mee. Zonder de vrijdagavond opnieuw bij Jong PSV uitgevallen Adamo Nagalo, tellen we tot op heden zo’n 23 blessuregevallen in het tijdperk Peter Bosz bij PSV. Dat rekende de Rood Wit Podcast afgelopen week voor. Slechts 5 van de 23 blessuregevallen bleken spierblessures te zijn dus het wijzen naar de medische staf als ‘schuldige’ lijkt niet helemaal hout te snijden.

Met name op het sociale medium X krijgt de staf veel kritiek. In navolging van onder meer Sergiño Dest en Hirving Lozano zijn nu ook Jerdy Schouten en Joey Veerman langere tijd ‘out’. Bosz heeft Rick Karsdorp wel weer terug maar rond Karsdorp was bekend dat er sprake zou zijn van geringere fitheid.

Peter Bosz beschermt medische staf
Desondanks neemt trainer Peter Bosz de medische staf in bescherming en hij liet hij vrijdagmiddag weten wat hij van zijn medische staf vindt. Op de persconferentie richting PEC Zwolle-thuis nam Bosz het terecht op voor zijn mensen. “Ze zijn uitstekend. Dat er soms blessures zijn daar hebben zij niets mee van doen. Iedere blessure heeft zijn eigen verhaal.”

TILBURG, 28-09-2024, Koning Willem II stadium, Dutch Football Eredivisie Season 2024/2025, match between Willem II and PSV, PSV coach Peter Bosz

Het verhaal van Rick Karsdorp, die het uitduel met Paris Saint-Germain (1-1) moest missen, is dat hij er tegen PEC Zwolle weer bij kan zijn zaterdagavond. “Karsdorp kan morgen gewoon spelen”, benadrukte Bosz.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in