Home Nieuws De Telegraaf uit forse kritiek op actie Olivier Boscagli in Parijs

De Telegraaf uit forse kritiek op actie Olivier Boscagli in Parijs

887
0

Geen bijster fijne woorden vanuit De Telegraaf voor Olivier Boscagli. Wat speelt er precies?

De Franse verdediger stond voor de topwedstrijd in het Parc des Princes volop in de belangstelling van de Franse én Nederlandse media en speelde ook zeker naar behoren. Boscagli is volgens Ziggo-analist Alex Pastoor, die geen fan is van de Franse centrale verdediger, wel een prima voetballer maar geen goede verdediger.

Statistisch gezien klopt die analyse niet helemaal maar vooruit, de mening van Pastoor staat kaarsrecht overeind. Boscagli wint in de Eredvisie de meeste directe duels maar Pastoor vindt de Fransman in ieder geval geen goede verdediger en dat is zijn goed rechts. PSV wist mede dankzij sterk verdedigen van Boscagli dinsdagavond een resultaat uit het vuur te slepen in Parijs.

In de slotfase kroop de ploeg van Bosz en met name Olivier Boscagli door het oog van de naald. Althans, dat stellen de journalisten Valentijn Driessen en Mike Verweij. De warrig ogen de Zweedse scheidsrechter gaf namelijk een penalty, maar kwam na het zien van de beelden terug op zijn beslissing. Bij De Telegraaf kijkt men kritisch naar de slotminuten van met name Olivier Boscagli.

“En dan tegen Paris Saint-Germain, op dat moment in de slotseconden van de wedstrijd”, vertelt Driessen in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. “Dat publiek ging vreselijk tekeer, maar het was geweldig dat die scheidsrechter zijn rug rechthield en geen penalty gaf. En terecht”, stelt Valentijn Driessen vast. Collega Mike Verweij stipt toch de actie van Boscagli nog even aan.

“Luuk de Jong wist het wel, maar zo’n sliding, in de slotseconden van de wedstrijd, in het strafschopgebied… Ik vind het wel een tackle van een waanzinnige”, is Mike Verweij kritisch. “Dat is echt een fractie van een seconde. Ben je heel iets later, gaat hij wel op de stip en dan verlies je daar volkomen onnodig. Op zo’n moment in de wedstrijd hoef je hem nooit meer te verliezen”, aldus Verweij over de tackle van Olivier Boscagli.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in