Home Nieuws Peter Bosz: ‘We gaan met 30 uit 10 naar Ajax en we...

Peter Bosz: ‘We gaan met 30 uit 10 naar Ajax en we worden steeds beter’

842
0
TILBURG, 28-09-2024, Koning Willem II stadium, Dutch Football Eredivisie Season 2024/2025, match between Willem II and PSV, PSV coach Peter Bosz

Een op Joey Veerman, Hirving Lozano en Jerdy Schouten na topfit PSV zal volgende week zaterdag naar Amsterdam afreizen.

Voor PSV staat er in de Johan Cruijff ArenA zege nummer elf op de agenda. Het dit seizoen beter presterende Ajax onder Francesco Farioli zal PSV de nodige weerstand gaan bieden maar een overwinning in Amsterdam zal toch de doelstelling gaan zijn. Ajax staat momenteel nog op een derde plaats en heeft nog inhaalduels tegoed tegen nummer twee FC Utrecht en nummer vier Feyenoord. De inhaalwedstrijd tegen Feyenoord staat aanstaande dinsdag op het programma in de Rotterdamse Kuip.

Bosz kijkt uit naar de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena. “We zijn zonder schade doorgekomen en gaan met dertig uit tien naar Amsterdam. Dat ziet er heel goed uit. We zijn ook beter aan het worden. Dat zie je op de trainingen, bij grote en kleine positiespelen. We zijn op de goede weg.”

PSV zal in Amsterdam wel vier basisspelers moeten gaan missen. Jerdy Schouten, Joey Veerman, Sergiño Dest en Hirving Lozano zullen ontbreken maar Malik Tillman vervangt Schouten voorlopig met verve. Het is de allereerste keer in de geschiedenis van de Eredivisie dat een ploeg twee seizoenen achter elkaar haar eerste tien wedstrijden van het seizoen wist te winnen en dat stemde Bosz na afloop trots.

“Ik vond dat we wel goed aan de wedstrijd begonnen. Dat was belangrijk. Dat zijn we niet iedere keer dit seizoen begonnen. Dat hebben we nu goed gedaan. Je komt toch vanuit een Europese week, waar je in Parijs hebt gespeeld, wat een zware wedstrijd is geweest. De ploeg heeft daar ook weer complimenten voor gehad. Dan vraag je je toch altijd weer af, hoe beginnen ze aan de wedstrijd. Dat deden ze goed. En de tweede helft, daar hoopte ik vooral dat we hebben geleerd van de wedstrijd tegen AZ, waar we een hele slechte tweede helft tegen tien man gespeeld hebben. Ik heb me vanavond niet kapot geërgerd, nee. Kijk, niet alles lukt. Maar je zag de intentie om door te gaan en om voorzetten te geven waar we uit kunnen scoren. Zeker nadat we Luuk ingebracht hadden. Ik vond dat we daarna het tempo wel hoog hielden”, aldus Peter Bosz over zege nummer tien op een rij.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in